09 november 2012

Årets Glögg 2012

Jo, jag vet. Det är lite tidigt. Men...
Jag var på affären i dag, och såg denna fina adventsstake. Alla  andra år har jag alltid tänkt att, nä det är för tidigt, jag ska handla senare. Och vad händer då? Jo, alla grejor jag vill ha är slut!
Så i dag köpte jag den direkt!
Det är årets glögg också. Den beställde jag på bolaget (vi har ett litet bolag ju) Så jag fick besked i går att den kommit. Två flaskor. Men jag har inte smakat ännu... det ska vara en smak av Yuzu och ingefära. Återkommer senare, när det passar sig att dricka glögg, med en recension av smaken 2012!

Ja, jo, såklart var jag tvungen att leka lite mer...

6 kommentarer:

annette sa...

Ja, lite tidigt känns det allt, men så är det ju om man vill ha något nytt, gäller att passa på;)
Din bild borde bolaget använda som reklambild till årets glögg tycker jag, hur har Du fått till spiralen runt flaskan, för jag tror nämligen inte på att "den" uppstår bara så där som det ser ut på bilden!
Är måttlig road av glögg, ungefär som pepparkakor, ja jag tycker det är gott, men min mage tycker inte det, får "leva" med "det" i ett par dygn efter intaget!
Hoppas helgen är ok!
annette

Bonnfrua sa...

Härligt stämningsfull bild! Och så undrar jag ju hur du har fått "in en lampa" i koppen...

Elisabeth Källblad sa...

Helt rätt Annette, spiralen fanns inte bara där! Synd du inte funkar med glögg och pepparkakor, för det är vansinnigt gott i december! :)

Okay Bonnfrua och Annette, så här är det. Jag släkte ner i köket. Tände ett värmeljus i koppen. Satte kameran på manuellt och ställde in skärpan. Sen en pyttebländare 22 och en lång tid 15 sekunde iso 200.
Sen tryckte jag av kameran.
Lyste med en ficklampa på flaskan och Adventstexten.
Sen tog jag ett tomtebloss, tände det inne i koppen och började ta det ut när det sprätte. Snurra runt lite vid koppens utfart, men sen ut och snurra runt flaskan på vägen ut mot nowhere! Wipps en bild.

annette sa...

Wipps en bild;))
Tack för att Du talar om Dina knep, hade aldrig listat ut det här, kommer nog att testa vid tillfälle;)
Idag får min mage bara naturell yoghurt och H2O;(

Kram

Elisabeth Källblad sa...

Testa på du Annette! Det mesta är enkelt när man vet hur man ska göra !
:D
Ta det lugnt och var snäll med magen! :( Jobbigt!

AnnaKK sa...

Tur du hade skrivit här hur du hade gjort den här bilden, för annars hade jag väl fått klura på det en bra stund av kvällen!? :-D

Jag fingrade på den där glöggen inne på Bolaget i Kristianstad i förra veckan, men tyckte smaksättningen lät lite skum. Så den fick stå kvar på hyllan - fast sen ångrade jag mej faktiskt lite grann... <:-) Tror inte jag har kommit över en enda en av de här årgångsglöggarna faktiskt, för de har alltid varit slutsålda när jag väl har kommit mej för att titta efter dem. Och nu blir det väl samma i år också; Får antagligen nöja mej med den helt vanliga saftglöggen från Blossa!? Men den vet jag ju iallfall att jag gillar... :-)

Hur var träningshelgen???

Bloggintresserade