26 oktober 2011

I was there (Bild nr 270 rest 95)

Och blev mätt och godkänd... eller tja, linsen på objektivet i vart fall! :-) Så den fick tillträde till aulan för att bevittna teaterföreställningen. (Alla barn och fröknar klarade också av mättesten och fick komma in, vilken TUR vi hade va?)

I dag hade vi tredje träffen på fotokursen också! Det gick jättebra, börjar hitta lite "pedagogik"... eller nåt. De verkar i alla fall förstå mig, för de är jätteduktiga mina kursare!
Näst gång ska vi ut och "skjuta lite i skarpt läge" :-)
Det blir på söndag på dagen.

5 kommentarer:

annette sa...

Måste ha varit ngt speciellt vid denna entré, för Ni måste alla ha blivit små som en teskedsgumma för att passera detta mått;)
Kul att kursen går bra, ser fram emot att få se och höra lite om söndagen senare!

annette

AnnaKK sa...

Ha-Ha!

Här ville det nog till ett fotoproffs för att det skulle bli ett foto!? Hade det där hänt mej hade jag garanterat blivit så paff att jag inte kommit mej för att trycka av kameran!! :-D

Det där teaterintresset jag har (främst att vara publik då, alltså) föddes definitivt i skolan. Det var relativt ofta vi fick besök av olika teaterensembler, och gympasalen byggdes om till scen. Spännande värre!! :-D Fast allra bäst var teaterresorna som ingick på högstadiet och gymnasiet - en till Malmö och en till Helsingborg. "Kungen och jag" samt "Cabaret" - dock minns jag inte vilken som spelades var. :-)

Mina egna barn har nog mer spelat teater själva i skolan, än fått se så värst många professionella föreställningar. Vet inte om det har ett samband med att dom INTE gillar teater!? 8-X Men jag misstänker att det har det, tyvärr... Jag gillade inte heller så värst att vara med i skolpjäser, vare sej det var små enkla saker på "klassens timme" eller större uppsättningar till julfester med föräldrar och syskon osv - däremot skrev jag vid något tillfälle manuset till en pjäs som några andra i klassen sedan fick spela upp för hela högstadiet. Det var mer min grej!! :-D

Elisabeth sa...

Annette, var måttkraven låg, vet jag inte, men inte var det längden från topp till tå i alla fall! :-)

Jo, jag har nog en liten inbyggd reaktion här, klicka först, fråga sen... :-D Men det vet du sen tidigare, Anna!

-Minst en riktigt teaterupplevelse per termin till alla eleverna, är vår kulturansvarige i skolans syn på saken. Det sa hon i tinninga också.

Men det är inte säkert man kommer gilla det senare i livet för det. En del vill stå bakom kamran, en del vill spexa framför kameran och en del skiter fullständigt i kameror (hemska tanke) TROTS att de fotograferas varje år till klasskorten!!!

Men jag tror det är viktigt, att ger vinster längre fram i livet också. Både föreställningar och gamla klasskort!
:-)

Annelie sa...

Vilken härlig bild det blev! Ja du har nog byggt ihop någon slags connection där för du va blixtsnabb (hi hi). Jag stod ju bredvid och såg alltihop.

Ännu en sak som sätter Nossebro skola högt på listan över bra skolor. Teater och anndra föreställningar är jätteviktiga upplevelser och erfarenheter för eleverna. Sedan gör det ju inget att jag är lärare och då får förmånen att i mitt arbete gå på teater då och då ;o)

Ha en underbar helg!
Kram Annelie

Elisabeth sa...

Tackar tackar Annelie!
Jo, både du och jag har allt tur där, när vi till och med får betalt för att kolla på teater!
:-)

Bloggintresserade