26 juni 2012

Självförsvarsträning i Grästorp

Vi hade en självförsvarsdag med Grästorps Kampsport i söndags då även allmänheten var inbjuden.
Det var Tränaren Per Hellqvist från Epic Trainingcenter i Vänersborg och hans medhjälpare (Ju-Jutsu tränaren) Niklas Magnusson som var där. (Lite ögongodis bara det! :D)
Allt såg så lätt ut när de visade... Och när man själv sen skulle försöka så blev det mest krasch bom bang... typ!
Det blev många hjärtliga skratt och lika många härliga bilder som kanske kommer hit, annars kommer de i alla fall till respektive klubbar och någon kommer hamna i tinninga.

Nu vet jag varför jag inte tar bilder när jag tränar... fokus försvinner. Ska man träna, ska man liksom träna. Ska man fota, så jobbar man.
I morgon är det träning. 18.00 - 19.30 då svettas vi tillsammans i Grästorps Kampsportsgrupp! :)
Då gäller det Taekwondo, och inte Ju Jutsu försvar.
Och det blir garanterat inga bilder från den träningen...

13 kommentarer:

Della sa...

Det har du rätt i, det går inte så bra att kombinera foto och .. tja, en massa saker som man själv måste/vill fokusera på.

Elisabeth Källblad sa...

Jag har tyckt det funkat tidigare... Men nu missade jag faktiskt massor. Kanske för att det hela är så helt nytt för mig?

Men det är lugnt, vi ska ha självförsvar en dag i veckan under hela höstterminen, utöver den vanliga taekwondo träningen.
:)

annette sa...

Ja, inte skulle jag kunna tänka på foto samtidigt som jag tränande den typen av sport som Du håller på med, gäller ju att ha fokus till 110% minst på det Du skall göra;)
Vilket "sug" i blicken;))
Nu skall jag ut i skogen och träna, solen visar sig lite igen!!

Kör hårt!

AnnaKK sa...

Hur många olika kampsporter finns det egentligen!? :-) Min syrra och hennes döttrar håller på med karate, och en bekants son med Kung Fu. Min barndomskompis sysslade med judo... För mej är nog allt i vita dräkter "samma", fast att det ju inte alls är det... Så jag hoppas verkligen att du tar med dej kameran på fler träningar - så kanske jag efterhand lär mej se skillnad på vad som är vad!? :-D

Jens sa...

Varannan vecka till att börja med! :-) Men ambitionen är att kunna erbjuda regelbunden självförsvarsträning för alla tänkbara målgrupper, både unga tjejer, utsatta yrkesgrupper och de som vill pyssla med det som hobby och sport etc... Kampsport är mångfacetterat och en aldrig sinande källa av inspiration för själen och träning för kroppen! :-) /Jens

Elisabeth Källblad sa...

Så är det kanske Annette! Men nu behöver jag inte vara allt för avis på dig som redan har kommit igång så fint med både gym och utemotion! :)

Anna, det där har jag inte riktigt koll på själv ens en gång. Han i vit dräkt har ju Judon som grund vet jag, nu är han tränare i Judo, Ju-Jutsu och Kali Sikaran... vad det nu än är?

Med viss tvekan, eftersom jag ser att en av mina tränare läst detta inlägg (Jens) :D, så säger jag lite försiktigt att Teakwondo är en liten mix up av lite alla möjliga olika kampsporter, men är i dag tom en OS-gren... Har inte gjort någon journalistisk efterforskning utan har det bara i bakhuvudet.
(Nu får vi se om jag får en skopa ovett... ;))
Men som i karate så används nog mest armarna och lite ben, vi använder mest ben och lite armar... eller nå´t ditåt.
Vet du Anna, när jag själv vet, så ska jag låta dig få veta, tills dess svettas jag på i träningslokalen (Dojang) och pluggar på min koreanska, för det ska man tydligen också kunna. Phu.

Tack Jens, jag visste ju det, men skrev fel! Och ja, det är en underbar sport. :)

Lotta sa...

missade gårdagen pga ledsen Dotter hos papputen:) men bilden gör mig lite gladare:)är det träning på torsdag igen? o du...gärna fler bilder på han med suget i blicken :)

Elisabeth Källblad sa...

Märkte det...!
Nej, nu är det bara sommarträning på tisdagarna. Men kom med nästa gång!

Till hösten igen så blir det träning tis, tors och lördag, dessutom självförsvar varannan lördag innan teakwondon. (Våra jobblördagar :()
Men man får ju gå på det man kan!

Vi får se hur det blir med bilder på "denna där"... :D Han for ju mest i backen...

annette sa...

Läst kommenatarerna från Dej, kan ju bara konstatera att Du får sluta jobba på lördagarna, Du kan ju inte missa så mycket nyttig träning för jobbets skull;-))

Elisabeth Källblad sa...

Nä, det kommer bli problem på lördagar i höst! Jag får meddela alla arrangörer att de inte gör sig besvär under träningstiderna! :D
Räddningstjänsten och diverse andra oplanerade händelsemöjligheter får också finna sig i de nya reglerna!

Ha ha, skämt o sido, jag får väl försöka pussla, men jobbet går faktiskt först.
Sen känner jag att teakwondon är viktigare för mig än den rena självförsvarsgruppen.
Vi får väl se i höst, du lär märka! :D Men jag är så himla glad att Ann och Jens startat upp denna grupp i Grästorp!

annette sa...

Ja det märker jag ju;)

Lotta sa...

"denna där" skulle göra sig bra på backen här hemma -LOL...ska kolla in tisdagarna...semester? hum...fast först en liten tur till Franska rivieran (det e väl sånt man bör göra?)påminn mig gärna om träningar etc... tyckte det var GÖRKUL!!

Elisabeth Källblad sa...

Vad roligt att du gillade det!
Själv är jag heltorsk på sporten. Påminner dig gärna och hoppas du kan komma med så ofta som möjligt!
Nu är det tisdag och torsdag som gäller nästa vecka... Torsdag i Vänersborg... he he

Bloggintresserade