24 november 2010

Inställda skolbussar och knepiga plogningar


I dag gick inga skolbussar. Ett beslut jag respekterar och uppskattar.
En buss glider lättare av vägen än en personbil. Och jag kunde maxa min hastighet till 55 km/h på sista rakan innan Nossebro. Innan dess bara tappa jag fästet.
Ja, jag har vinterdäck på, men vägen mellan Främmestad och Nossebro är under all kritik. Jag tror de har plogat med plogbladet en eller två decimeter ovan vägen...
Snittfarten låg på 35-40 Km/h.
Annat är det, på samma väg, efter Grästorps gränsen mot Grästorp...
Kan man undra lite över.

Körde mina egna barn och två till som vi hämtade upp i Främmestad in till Nossebro skola och hämtade efteråt.
I morgon blir det samma. Inga bussar och två extra barn i bilen.
Det är lite så vi gör här på landet. Hjälper varandra.
.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga?
Det finns snöpinnar här (till skillnad mot på vägen till Nossebro, där det bara finns snöpinnar på högra sidan från Baljefors sett)
Men ändå, här har snöplogen (förmodligen) kört i den lilla upphöjnad det är asfalterat vid busshållplatserna. Hela asfaltshöjningen är... tja, vad säger man, demolerad?
Detta är hållplatsen Bergevi.
.
Så nu har alltså vintern kommit!
Och i morgon kommer det mer.

Jag har också i dag tagit bilder till tinninga på tomma klassrum och den "tommaste" Nossebro Marknad jag någonsin upplevt!!!
De kanske kommer när de har varit publiserade på fredag!
.
Och jo, vi hade andra träffen på fotokursen för kommunanställda i tisdags kväll. I det första snökaoset kom hela två "elever" loss av åtta. De var i och för sig väldigt intresserade och det blev lite privatlektion i foto med dem. Kul det med, men jag saknade de andra som inte pga snön kunde komma! Bland annat bibliotekschefen som var tvungen att jobba, för den som skulle jobba kom inte fram i snön... Och vi sitter i ett av bibliotekets samlingsrum... trist!
Vi får se hur det blir sista gången om två veckor. Hoppas alla kan då!

5 kommentarer:

AnnaKK sa...

Klokt att ställa in skolskjutsarna!

Måste säga att jag blev rätt förvånad härommorgonen när just en skolbusschaufför ringde in till lokalradioredaktionen mitt i pågående snöoväder, och var fly förbannad över att småvägarna på landsbygden inte var plogade så hon kunde ta sej fram på sin runda och plocka upp barnen inom rätta tiden... Förstår fortfarande inte hur den människan tänkte, men jag hoppas föräldrarnas omdöme var bättre och att de antingen höll sina barn hemma den dagen eller helt sonika själva skjutsade dem. :-)

Synd att fotokursen inte blev så välbesökt den här gången... Alltid lite lurigt med vinteraktiviteter och väderlek, ju! <:-) Minns hur läskigt det kunde vara när sonen spelade innebandy, och man var tvungen att köra till matcher i vilka hemska väglag som helst... :-I

Elisabeth sa...

Bussarna stod både onsdagen och torsdagen. Nu i fredags började de gå igen. Och i dag är det nästan sol ute. Så vackert!
Själv "förlorade" jag två timmar per dag för att hämta och lämna barn, det blev tajt! Men gick.

Jag tror att vi för barnens skull forserar mer och större oväder än vad vi gör för vårt eget höga nöjes skull, typ en fotokurs.

Dessutom innebär ett sådant här väder ett sånt merarbete hemmavid, som skottning mm, och på radion varnades folk för att ge sig ut på vägarna om det inte var absolut nödvändigt...
Så att hela 25% av gruppen FAKTISKT kom är desto mer hedrande...
:-D
Så kan man vända på saken...

annette sa...

Undrar varför det alltid måste bli sådana här oväder när den första snön kommer.
Här blåste/åkte det av ett flertal bussar i tisdags/onsdags när det blåste som värst, som väl var inte någon av det jag åkte med.

Positivt tänkande att 25 % av kusrdeltagarna kom fram, och så är ju rätt att tänka när det är som det är!


annette

Elisabeth sa...

Dels är man väl inte van med snön efter sommaren. Men snö och starka vindar gör det väldigt svårt för bussarna med så stora vindfång. Den nyfallna snön som la sig som modd på isiga vägar är inga höjdare helt enkelt!

Jo, man får försöka tänka nåt bra, även när det är lite sämre...
:-)

Lotta sa...

Går gärna mer fotokurs för dig - i alla väder! Tack Elisabeth! Lotta

Bloggintresserade