17 augusti 2011

Fältrittsträning (Bild nr 216 rest 149)

Denna bild skulle varit med i måndagstinninga, om det funnits plats.
Nu fanns inte det.
Så jag visar den här i stället.
Men ni vet reglerna, lite mer redigering krävs för att få platsa här.
Mannen på bilden är Fälttävlanstränaren (och hopptränare på stallet) Sivert Jonsson i undervisningstagen. Alla som rider kan nog gissa vad han talar om, för er andra...
Ja, hur ska man förklara, jo, han talar lite om att bromsa in lite och hitta dragläget, fast i farten. Eller ska man säga lägga in en lägre växel?
Eller?
:-D

16 kommentarer:

Morten Pedersen sa...

Fint balansert bilde med hestene i bakgrunnen.

Anonym sa...

Förstår precis;-))

Har ridit en gång, och då skulle vi göra balansövningar med benen i luften medans hästen rörde på sig;)
Sedan kom det in en hund i manegen och min häst satt igång och galopperade, jag ramlade inte av!

Sedan dess gillar jag vare sig ridning eller hästar;)
Snygg bild, "han Sivert" ser lite full i sjutton ut!

Ha en bra dag!

annette(på jobbet)

Elisabeth sa...

Tack Morten!

Annette, jag har faktiskt bokat en nybörjarlektion nästa måndag... Huwa!
Denna där Sivert är lite full i sjutton hela han, men riktigt duktig på att läsa av både ryttare och hästar! Dessutom är han gammal fälttävlingsryttare upp i de riktigt höga klasserna. Så det var faktiskt ett roligt jobb att göra.

Njut du också din dag!

Della sa...

Klar5 bra bild. Man ser ju precis vad han har för sig. Öh... typ. Det där med att bromsa och hitta dragläget förstår jag. Det håller sonen på att öva på. På bilen då.

AnnaKK sa...

Jag hittade varken broms eller lägre växel sist jag red - men det kan ju ha berott på att jag snarare fick klamra mej fast i manen än hålla reda på tygelförningen. 8-X Som tur var kom kusen själv på att det var lämpligt att stanna innan vi brakade rakt ut på en rättså trafikerad väg!

Och inte var det första gången jag var med om full sken heller - men det var den sista! För jag ska nog inte sätta mej på en häst igen, iallafall inte på ett ställe där den kan lyckas med sådant bus! <:-)

Bonnfrua sa...

Spujveraktig ser han ute den där karln. :-) Men hade du inte förklarat hade jag verkligen inte fattat vad han stod och höll hårt i luften för.

Hoppas slutet av din vecka blir bra!

annette sa...

Huwa, Du menar att jag skall ha hjärtat i halsgropen på måndag då;)


annette

Elisabeth sa...

Ha ha Della, helt rätt! Hoppas det går bra för sonen!

Men Anna då, du ska väl inte berätta sånt för mig just nu, när jag laddar inför min lektion! :-S
Tur det gick bra för dig! Men jag ska rida i ridhus (tror och hoppas jag)

Men bonnfrua då, har ni inga hästar i er del av landet? Elle har verkligen alla hamnat här i västra götaland? Skratt! Det är det som är så skönt med just den här bilden tyckte jag, man kopplar inte så lätt vad han gör, såvida man inte är ryttare.

Nej, Annette! Inte nu på måndag, NÄSTA måndag. Ja tack, tänk på mig då, det kan jag behöva. Klockan sju tror jag vi stitter upp. Fast man ska tydligen klä på krakarna först.... uj uj uj....

annette sa...

Okej, det är noterat!

annette

AnnaKK sa...

Jag tror jag har missuppfattat något här...? Ska du börja rida som nybörjare, menar du?? :-) Jag trodde du var gammal hästtjej, och skulle göra come back på hästryggen!?

Och hur var det nu med den där sträckningen från föräldrarmatchen i våras...? Är du riktigt säker på att du verkligen ska riskera att komplettera den med några kotförskjutingar också??? 8-O Ridhus har många hårda väggar och sarger man kan ramla av emot...

Elisabeth sa...

Tack Annette!!!!
Nej Anna, du har inte missuppfattat något, det är jag som inte förmedlat allt.
Nu är det nybörjarlektion som gäller för jag har blivit rädd under uppehållet. Inte ridit sedan -96.

AnnaKK sa...

Okej! Då ska jag vara snäll mot dej fortsättningsvis - för det är nog samma tup av rädsla för att rida igen som vad jag själv har!? <:-)

Inte så att jag är rädd vare sej för hästar eller (egentligen) för att rida, men jag har stor respekt för båda dera! Och man tänker ju helt enkelt med lite mer framförhållning (eller vad jag ska säga) nu när man blivit äldre än vad man gjorde som barn/tonåring. Jag var nog kring 30 när jag red sista gången, men minns inte exakt vilket år det var. Men därefter kändes det iallafall inte värt att ta fler risker att göra barnen moderslösa i förtid - inte på grund av en "galen" häst iallafall! Men nu kan jag absolut tycka att ridning skulle vara något riktigt kul att återuppta på äldre dar. (För då har man ju ändå redan ena foten i likkistan... ;-) Så so what, lixom!)

Så är det bara så att jag kan ta mej upp på en hästrygg vid 90 - då jädrar i det ska jag galoppera genom en skog igen! :-D

Nu har jag förresten plockat nån liter kantareller igen - ska jag melja över några hekto till kvällens fredagsmys!? ;-)

Frida sa...

Det vore jätteroligt att se lite fler bilder från fälttävlanskursen om det finns några :) Jätteroligt att du kommer till ridskolan och skriver så bra om oss! Det gillar vi :)

Elisabeth sa...

Anna, jag väntade och väntade, kollade mejlen varje kvart, hela fredagskvällen... Men kom det några kantareller va???? NÄ!
Inte en endaste guling poppade upp, så här fick vi överleva på vatten och några hårda brödkanter. Det blev "fredagsmyset" det...

Ha ha ha!

Men du har rätt i att vissa saker kan man skjuta på framtiden. Jag har ju bestämt mig att jag ska börja röka igen. När jag fyllt 70 år! Men rida kanske man kan testa tidigare. Och min skadade muskel är fortfarande värkande. Vi får väl se hur det funkar. Hade faktiskt inte tänkt på det.

Å tack Frida. Här på bloggen lägger jag mest upp bilder som jag på något sätt fixtat och trixat med. Men det kanske kan bli till någon mörk höstkväll då jag inte har några bilder att jobba med. Då ska jag tänka på de bilderna.

Jag skriver vad jag ser och upplever och det som faktiskt är. Så är det bra skrivet är det för att det är bra hos er! ;-)

Lotta Lorensson sa...

ok kan du kan jag...varför man nu ska utsätta sig för denna träningsvärk? ska kolla med ridskolan om de har plats för mig också på måndag:) Dottern vill också börja rida igen... noterade på bilden att Sibban hade en ny tröja ju! undra vart den gamla röda tagit vägen?

Elisabeth sa...

JIPPI!!! En ridkamrat, så bra, se godag!!! :-D
Min dotter är också lite intresserad att ta upp ridningen igen. Detta får vi tala mer om, hoppas hoppas nu de har plats för dig med!!!!

Bloggintresserade