05 augusti 2011

På bänken (Bild nr 205 rest 160)


Jag hittade gänget AnnaKK!
På onsdags morgonen var jag inne i Malmö centrum för att rengöra min kamera, medan vi väntade på den hittade jag detta gäng vid Triangeln!
Så denna bild är tagen med min fars D90.
Nu hade jag absolut ingen möjlighet att tala med dem så detta är bara ett snapshots.
Nästa gång hoppas jag att det kan bli annorlunda.
Hänger du på då AnnaKK?

De bilderna jag tog tillsammans med AnnaKK var gatubilder. Inte min starkaste sida kan man väl säga. Ett område jag behöver träna mer på!
Ladar upp några exempel lite senare.

6 kommentarer:

AnnaKK sa...

Ja, dit upp hann (?) vi ju aldrig gå i tisdags!? Perfekt att du hade ärende tillbaka till stan igen. :-)

Ska bli så-å-å spännande att se hur dina andra foton blev! Det underligaste med gatufoto, tycker jag, är att man inte alltid ser allt annat som förstör fotona när man tar dem. Annat folk eller bara saker som kommer ivägen osv... Mycket som man tror blir bra just som man knäpper av, visar sej i efterhand inte alls vara så lyckat. <:-) SAå är det åtminstone för mej, och nu har jag ett till problem och det är att jag inte riktigt klarar av att ta skarpa bilder med det där 24-75-objektivet. :-I Det har ju ingen bildstabilisering, och jag lyckas sällan eller aldrig hålla tillräckligt still - inte ens när jag tycker att jag har så långa slutartider inställda att det inte borde vara något problem. Hm!?

Elisabeth sa...

Nu tror jag att du skrivit lite fel. Det är de långa slutartiderna som ger oskärpa! :-)
Du menar nog höga siffror på slutartiden. typ 250 å så vilket betyder 1/250 dels sekund. Det är kort slutartid. (jag vet, det blir bakvänt och har inget med märket att göra... :-))

OM man rör kameran samtidigt i exponeringsögonblicket så blir det rörelseoskärpa. Man kan röra antingen genom att man vill vara snabb upp med kameran och sen ner igen för att inte "bli upptäckt". Men också när man trycker ner avtryckaren.
Träna på att få upp kameran och stanna en stund vid ögat, typ som vid stopplikten, alla fyra däck stilla. SEN låta avtryckarfingret "rulla" in över avtryckaren, du ska "smeka" ner den, inte slå!
Så, nu vill jag inte höra det är objektivets fel fler gånger... ut och träna bara! :-D
(Förr fanns inga stabilatorer)

Morten Pedersen sa...

Øvelse gjør mester; så det er bare å stå på.

AnnaKK sa...

Så klart jag skrev fel - korta slutartider skulle det ju givetvis stå! :-) Och 1/250 har jag försökt hålla mej till - minst! Men det är helt klart så att jag slarvar vid själva avtrycket, för de "avtrycksmetoder" som funkar med IS (eller VR, som det heter på Nikon) funkar inte lika smärtfritt på det här objektivet - det har jag som sagt var konstaterat. Men fotar jag exempelvis på nära håll mot en fjäril är det inga som helst problem att få skarpa bilder, och det beror ju säkert på att man är så oändligt mycket mer koncentrerad på att sätta skärpan exakt där man vill ha den då.

Men jag ska öva vidare! Det där objektivet har ju sina fördelar, tex att det inte är så stort/tungt fast att det är ljusstarkt (2,8). Så det borde ju vara mödan väl värd att bli vän med det! :-)

Della sa...

Den är så läcker den här bilden. Lite surrealistisk känsla så där.

Elisabeth sa...

Kunde tro det AnnaKK! Visst är det mödan värt att bli sams med objektivet! Kämpa på bara!

Tack Della!

Bloggintresserade