För maträtt alltså... (givetvis saknas huvudingrediensen, och i måttet finns ättiksprit) :-)
Nej, det har inte blivit någon älg för min del ännu.
Det enda "älgiga" jag har fått fota ännu på årets jakt var en bild till GT som togs i fredags... alltså lite i förväg. Den (hela bilden) var i papperstidningen i går. Lägger nog upp den här på bloggen sen, i en lite tillfixad version...
Tog en desto finare (alltså med älg också) förra året, då tog Främmestad jaktlag hela tjur-ransonen på tre stycken under jaktens första halvtimme!
I morgon startar fotokursen...
15 kommentarer:
För tidigt tydligen för mej att gissa marätt, och då är jag ändå väldigt matintresserad, men jag skall klura under dagen!
Vet att en del använder ansjovis till både det ena och andra, så eventuellt skulle det kunna Kalops!?
Ha en bra dag!
annette
En mycket bra gissning, skulle faktiskt kunna vara det, men enligt min gamla kokbok så blir ansjovisen fel där. (Säkert finns det de som gör kalops så med, men inte jag och inte i min kokbok)
Dessutom i kalops har du väl mjöl i också? Har inte receptet framför mig just nu.
Hoppas din dag också blir bra!
Ser inte riktigt ut som min typ av rätt, så jag har inte ens en gissning till hands. :-(
Lycka till med fotokursen. Kul om du skriver vad ni gör för något på den, så kan jag hänga med lite på håll. :-)
Så kan det vara Della, det är en riktig gammal husmanskost. Lite fint var det nog också på sin tid.
Kanske kan funka att skriva lite om vad som händer, vi får se!
Ha en fin dag du med!
Inte heller jag kan komma på vad du har i kikaren.
Men du har lagt upp ingredienserna väldigt symmetriskt som ett litet stilleben. :-) Eller nåt.
Lycka till med din fotokurs, jag ska denna afton vara en av eleverna i en dylig, fast då med korsningar och vridningar: knyppling alltså.
Det är väl inte uppfiffad surströmming av nåt slag, som det där ska bli!? 8-) Rent spontant känns det som om det är potatis som har utelämnats på bilden, men jag vet inte... Du får hojta till när det är klart, så kommer jag och provsmakar! :-D
Din jaktveteran känns för övrigt som rena ungdomen jämfört med gubbsen i jaktlaget här! Eller, han är iallafall några år yngre än flera av dem som maken jagar tillsammans med. :-) Här har det tippats en kalv och en sextaggare så här långt, och båda föll i måndags. Återstår en kalv på licensen, men den får bero till längre fram i höst. Sextaggaren sköts förresten av en 72-åring.
Glömde:
Ett stort LYCKA TILL med kursen ikväll!!! :-D
/AnnaKK
Jag tänkte också först på kalops antagligen för lagerbladets skull. Anjovis och gul lök har jag när jag gör Janssonsfrestelse men med kokainet och hashkakan får jag inte ihop det, måste vara något lokalt :)
Bonnfrua, jag trodde faktiskt att du skulle ta detta! Men okay, du kanske är för ung... :-)
Då får du ha en så trevlig kväll i kväll du med!
Anna, Tyvärr, vi åt detta i går. Min dotter tyckte det var supergott och tog om flera gånger. (hon hade inte sett bilden, när hon senare såg den och insåg att ansjovisen smitit med sa hon Urk!) Det ska inte vara potatis I receptet, men potatis serveras till den färdiga rätten.
Tack för det Anna, jag tror nog det ska fixa sig, har staplat upp vad jag ska ta med!
Men Des då! Ha ha ha...
Med sådana ingredienser låter det lite mer Grästorpslokalt! :-D
Jag vet, det är ansjovisen som förvillar, och för att vara lite tydlig så innehåller bilden lök, ansjovis, ättika, vitpeppar, lagerblad, salt, kryddpeppar och köttbuljong!
JAG tror jag vet vad du har gjort...
Slottsstek!!?
Slottsstek kan det ju vara, säger jag som är tillräckligt gammal för det;-))
annette
JAAAAA!!!
Lotta och Annette, ni har HELT RÄTT!
Och ni svarade bägge utan att veta vad den andre skrivit. Jag publicerade ju bägge nu!
Nu måste jag rusa, först ett snabbt jobb, sen kurs!!!
:-D
Japp där satt den, och gott som sjutton är det!!
Lycka till med kursen!
annette
Aha... :-) Ja, här i denna enkla "koja" kan vi ju bara drömma om så exklusiva middagar! ;-) Idag blir det älgstek - det är vår enkla vardagsmat det! Garv!!!
(Ja, nu får man liksom ligga i med att tömma frysen från "rester" från förra årets jakt, så det blir plats för årets köttranson).
Den som spar han har... ett litet helvete att göra plats för nytt!
:-)
Så är det Anna!
Förr var det nog fint med slottsstek, som faktiskt enl. min kokbok också går att göra på både älg och häst också.
Jag hade aldrig gjort (eller ska vi i fotoklubbstankar säga LAGAT till) en slottstek förr och därför blev jag förvånad och bildinspirerad av just dessa fyra stackars ansjovisar!
Så var alltså upprinnelsen till denna bildfrågelek!
Skicka en kommentar