03 augusti 2010

Nyklippta...


.

.
Det är så skönt!
Jag blir så stressad när inte djuren har det dom ska ha.
Fåklippare finns det inte för många av.
Jag har en bra en, men han bor långt härifrån och är över 70 år.
Och att klippa får själv... Nähä, jag har testat.. absolut inte min grej.
Då får jag hellre öppna plånboka!
.
I år hade jag ingen lammning, behövde pausa ett år.
Men nu är jag på jakt efter en Texel bagge, så ska det bli lamm till nästa vår.

6 kommentarer:

Anonym sa...

På den nedre bilden ser det ut som ett djur inte blev klippt ;)
Coolt med ett dreadfår :D

Mvh Fredrik.

AnnaKK sa...

Får är sympatiska varelser, tycker jag - även om jag ibland kan tröttna på hur de låter. :-) Och som betesdjur/landskapsvårdare är de helt fantastiska. Så här långt är det tre familjer i bekantskapskretsen som har bytt ut (eller börjat byta ut) nötdjuren mot får istället. Hur de gör med "friserandet" har jag dock inte koll på - men även kor ska ju klippas lite grann när de tas in på vintern.

annette sa...

WOW vilka häftiga och fina bilder på fåren. Underbart att njuta av!

Bra att inse sina begränsningar,för fåren far nog inte så väl av en ovan och icke så kunnig "klippare".
Hoppas Du får tag i en fin bagge så det blir lamm till våren.

Ha det gott i veckan!

annette

Elisabeth Källblad sa...

Fredrik, det är försent, han klippte till även henne... :-) Men den här korsningen ger dreads...

Anna, vi har nu haft fåren i tio år, och de är som du säger helt exelenta markvårdare! Fast vi har även kor och hästar som betar. De tar varandras rator. Mkt praktiskt.

Tack för berömmet Anette! Jag är nog bättre som fårfotograf än som fårklippare... :-D Jag ska nog hitta en ny bagge. Den jag har är ju far till hälften av tackorna.

AnnaKK sa...

Mina svärföräldrar brukade ha några kvigor eller tjurar över sommaren förr, som betade deras hagar. Men så blev det allt svårare att få tag i vettiga djur (helgalna fanns det däremot, och de prövade med såna också ett par år! Jisses...), så till sist tröttnade de. Och skaffade "Röda Kon" istället! Det var nån granne som kom på det namnet, och innan poletten hade fallit ner hos alla andra i byn så uppstod det lite tokiga förvirringssituationer när den där "Kon" kom på tal... Det är nämligen en betesputs-maskin! :-D

Jag ska se om jag kan få tummarna loss till att testa RAW-format inom det närmaste. Det jag har mest o-koll på när det gäller det, är hur jag ska hantera filen när jag fått över den till datorn. Har inget av de där proffsporgrammen som alltid nämns i sammanhanget (typ Camera RAW och Lightroom), utan bara det som följde med när jag köpte kameran (som jag just nu inte ens kommer ihåg namnet på). Sen är jag tveksam till om min gamla trötta dator klarar av så stora filer som det verkar bli av RAW. Ram-minnet, eller vad det heter, är inte så stort... <:-)

Stort tack för ditt erbjudande om support ang detta och andra kamerainställningar - när jag kör fast ropar jag på dej!?! :-D

Ha en fin torsdag!!! :-)

Elisabeth Källblad sa...

Vi har manuellt försökt betesputsa på våra miljömarker... det är sten och sten om vart annat. Skulle aldrig fungera med en "röd ko" :-)
Små bergsknallar med skrevor o så. Men fåren gör dem till rena golfbanemattorna!

Jag kan långt ifrån allt när det gäller fototeknik, men kan jag så hjälper jag dig gärna!

Jag fotar alltid i RAW, och de är markant tyngre. Ta några skitbilder och testa först om din dator och program orkar och klarar av det!
Lycka till!

Bloggintresserade