09 april 2012

Funäsdalen

Har haft en härlig vecka i Funäsdalen.
Det fanns snö i backen och runt vårt hus, drygt en halv meter, men hela byn var nästan snöfri som syns på bilden. (Ja, snön var inte bara runt vårt hus, utan hela den bergssidan om man så säger...)

Bilden är tagen från vår veranda på huset och för er som har varit där förut så är den mörka stora byggnaden till vänster i bild Hotell Funäsdalen. (Klicka på bilden för bättre bild, den blev väldigt oskarp här...)

Veckan innan vi kom regnade det och var plusgrader, så det var många som var rejält oroliga inför påsken som är en viktigt tid för turismen där uppe. Men vår vecka blev med nysnö i backen nästan var dag och mycket solsken och endast någon minusgrad.
En nästintill perfekt vecka för skidåkning! :-D

9 kommentarer:

Della sa...

Vad härligt att du fick en bra vecka!

Elisabeth Källblad sa...

Tack Della!
Jo, det blev allt väldigt skönt och avslappnat. Kommer mer bilder.

AnnaKK sa...

Åh, semester!? Underbart!! :-D Jag har aldrig ens varit i fjällen, och än mindre stått på ett par slalomskidor... Det sistnämnda saknar jag i och för sej inte, men en resa till fjällen på vintern/vårkanten hoppas jag verkligen ska kunna bli av nångång. Finns ju så mycket annat man kan göra där än att bara åka skidor ju! :-)

annette sa...

Underbar panoramabild över vackra Funäsdalen, känner väl igen mej efter många turer dit!
Tur det fanns snö på bergssidan, är ju alldeles för tidigt att det blir vår däruppe, går väl om jag inte minns fel en sista utförsåkningstävling där på valborgsmässoafton;)
Brukar själv säga att en vecka i fjällen vintertid motsvarar minst två sommarveckors semester, för det blir ju mycket uteliv under en period vi normalt kanske inte är ute så mycket.
Njut nu av att ha haft en fin vecka!

Elisabeth Källblad sa...

Att det finns ja!
Men vi åkte upp för att åka skidor mest. Har man tonåringar så blir det så... :-)
Vi kommer åka upp nu till vår/sommaren igen för vi måste ta ner lite träd och så. Då ska jag fota allt jag hinner av vacker fjällnatur!!!

Elisabeth Källblad sa...

Förresten Anna, klart du måste åka upp till fjällen! Det är en helt underbar del av vårt avlånga land, och skillnaden mellan skåne och norrland är ju enorm!

Elisabeth Källblad sa...

Oj, såg inte att du också hunnit skrivit Annette!
Vad kul att du varit där!
Denna gång åkte vi bara i Tänndalen, och utgick från Svansjöliftarna varje dag.
Vi bor så perfekt mellan byn och backen. Tar kanske drygt tio minuter till bägge ställena!

Jag och hela familjen har njutit enormt av veckan!

annette sa...

Det var precis där jag var för två eller kanske tre år senaste gången, bodde då i Bruksvallarna men var mest åt det håll Ni var.
Kul att Ni skall upp när det inte är vinter, är ett helt annat sätt att uppleva fjällen.
Hamrafjället kallas ju även blomsterfjället och omkring midsommartid så brukar det finnas en massa mer eller mindre kända orkideer plus en massa andra små färgstarka blommor där!

Ha det bra!

Elisabeth Källblad sa...

Då ska jag minsann krypa runt och fånga orkideer på Hamrafjället! Humm, går liftarna?
Skoja bara! Får väl ta med en häst... :-)
Vad kul du varit där!

Bloggintresserade