07 juni 2009

Vilken underbart jobbig helg...


Jag hade kunnat publicera hur många bilder som helst här i dag. Vilken helg!

Nu är jag redigt trött! Men röstat har jag, besökt Power Meet, Nationaldags firandet och en massa annat.

Nationaldagen. Jag blir lika varm i kroppen varje gång det arrangeras liknande saker i kommun. Liksom alla ställer upp, alla kommer, alla gör det till något fint!

, självklart kommer inte alla kommuninvånare, men väldigt många. Så många att det är värt det liksom. Där står de sedan, tillsammans, från olika kulturer, olika sociala förhållanden, olika erfarenheter och livsöden. Där stod kommunalrådet med fru bredvid den nyinflyttade flyktingfamiljen, där stod kristdemokraten med maken, bredvid socialdemokraten med fru. Kristdemokraten gav en flagga till socialdemokratens barn, som blev hjärtligt glad!

Och det blev jag med!
Sånt gör mig varm i hela kroppen.
Det är därför jag bor här.

Jo, självklart finns det fel i den här kommunen också. Men det är ju sånt som man måste tala om och lösa tillsammans. Att bara sitta i stugan och klaga till den som orkar lyssna, hjälper ingen. Nä, tycker man något är fel, ut med språket, till den det gäller, annars lär det aldrig bli någon förändring.

Power Meet är också en helt underbar historia. Här har under en enda dag passerat runt 10.000 människor, det har visats upp runt 1500 läckra bilar. Det har varit "motorburen ungdom", "raggare" eller kalla dem vad du vill och många har absolut inte varit nyktra.
Men i stort sett inga incidenter Alla har varit glada. Alla har hjälpts åt.

Klockan åtta på kvällen fanns inte ett spår kvar av att det varit ett jättemeeting i lilla Nossebro!
Alltså, jag kan inte låta bli att fascineras! Mest har vi Nossebro Motorklubb att tacka för det.
Så då, TACK Nossebro Motorklubb!

Föresten fick de ett fint pris också vid Nationaldags firandet. Grattis till det!

Bilden ovan är ett självporträtt... Ja, alltså inte den vackra till vänster, utan den mer grodliknade till höger! Den vackra satt på fälgen till en Pointiac streemliner årsmodell -46 som ägs av en Dan Johansson. Hans chaufför Björn Larsson, var vänlig nog att bromsa tillräckligt länge så jag hann ta en bild. (Fälgbilden finns i en version utan mig också så klart!)

2 kommentarer:

MöhippeLotta sa...

Tack för att du inte la ut några bilder på mig :D

Elisabeth sa...

Ha ett underbart bröllop!

Bloggintresserade