13 april 2011

Även SUPEREGOISTER vårstädar (bild nr 94 rest 271)


Jag blir så arg.
Jag blir så trött.
Jag blir så besviken.
Det här är INTE okay.

Jag skrev i dagen tinninga om Genevikens badplats. Ett ställe där många från vår kommun åker och badar på sommaren. Den ligger i Alingsås kommun, några km in från kommungränsen.

Men även här hemma, på nästan min egen väg har det hänt, på Frambovägen. Någon självisk ointelligent person har dumpat både sletolja, nät och bilbatteri rätt ut i naturen.
Det finns en alldeles utmärkt sopstation för ändamålet, och inget av detta kostar något att slänga!
Men i naturen kan det innebära en ren katastrof för djurlivet. Förutom att det ser rent fördjävligt ut.

Varför gör man så här? Har man bara två hjärnceller som är i fight med varandra?
Det är lika lätt att åka till sopstationen i Nossebro. Det är väl inte smart att slänga det i naturen då?
I morgon ska jag ringa till miljökontoret i Essunga.
Det blir du och jag i Essunga kommun som kommer få betala för att de omhändertar skräpet och kör det till sopstationen!

SER NI NÅGON SOM DUMPAR SKRÄP, TA REGNR, ANMÄL TILL POLISEN DIREKT! ANNARS FÅR VI BETALA HÄMTNINGEN VIA VÅRA SKATTESEDLAR!!!

En kommentar i tinninga påpekade att det fanns ett personnummer på ett papper bland soporna i Geneviken, så varför inte bara åka dit och "lämna tillbaka soporna".
SVAR: Det räcker inte som bevisning. Man måste ha ögonvittnen på VEM som dumpat skräpet enligt polisen. Kör man skräpet till vederbörande kan man själv åka på dryga böter för nedskräpning!!!
Enligt receptet är det en kvinna född 81 som 1985 var hos barnmorskan på vårdcentralen i Vara. Leksakerna som fanns bland skräpet stämmer väl överrens med vad ett barn hunnit växa ifrån nu om det var född runt den tiden.

Bilden: en enkel bild. Uppljusning av de mörkaste partierna samt ord skrivna i bilden och en skärpning.

4 kommentarer:

Bonnfrua sa...

Tror du verkligen att de har hela två hjärnceller??? Knappast!

Idioti! Helt klart!

AnnaKK sa...

Ja, visst är det helt BEDRÖVLIGT... :-I Här har vi en parkeringsplats utmed landsvägen med brant slänt ner mot en å. Går där förbi när jag rastar hunden, och i den farten hinner man ju se hur det ser ut - och vad som har kommit nytt sen sist, typ! Folk har vräkt ner allt möjligt nerför slänten, och tycks tro att det lixom bara försvinner i vegetationen längst ner sen!? FNYS! Och det är också bara sånt som de precis lika gänra hade kunnat lämna ifrån sej på en återvinningsgård. Förmodligen hade det varit bekvämare att dumpa av det där dessutom - nu får de ju ta i en hel del faktiskt för att lyckas hiva ner sina tv-apparater, menar jag...

Svar på frågan: Jag har inte gjort nåt speciellt alls med paddbild nummer 2. Den hör ihop med nummer 1, och jag tog flera stycken foton på paddan när den kom simmandes nerifrån dammens botten. På den andra bilden har den alltså fått upp huvudet över ytan. Lite extra skärpa och kontrast på det, vill jag minnas att jag gjorde i bildbehandlingen. Visst borde musiken från "Hajen" spelas i bakgrunden när man tittar på de båda fotona!? ;-)

annette sa...

Har väl inte så mycket att tillägga till övriga kommentarer, instämmer helt och fattar ingenting.
Måste vara något som fattas i hjärnan, svinaktigt är vad det är!!

annette

Elisabeth Källblad sa...

Tack för medhåll!!!
Efter att jag skrev om detta i tinninga, så har flera läsare mejlat över bilder och berättat om flera ställen i kommunen där folk slängt grejor.
Jag begriper inte att de inte åker till tippen i stället?
Det är gratis och man riskerar inte åka dit.
Själv ska jag köra massor av skräp till tippen på tisdag (om jag hinner samla ihop det!)
Annars blir det nästa tisdag, så enkelt så enkelt!

Bloggintresserade