28 mars 2011

Docka (Bild nr 85 rest 280)

Detta är mitt första försök att göra en "docka" av en äkta söt tös... .
.
I dag sken solen, snön har smält och tinninga kom ut... Men hade faktiskt råkat ändra lite på ett namn i slutet på en artikel. Typiskt trötthetsfel! Nu får jag bara skämmas. .
.
Jodå, veden ska nog bli klar och vårstädningen påbörjades i dag! Allt ska tvättas, det är ju så skönt när det är färdigt!

9 kommentarer:

Arto sa...

Blickfång, mangakänsla och alien. Dessa tankar får jag när jag ser på bilden. Men något stör, kan nog bero på min syn på tecknade serier. Vad tror du om att ändra färgsättning och skapa en till, men med mer serievärldslik framtoning?
Fortsätt du, nu skall jag till jobbet.
Mvh Arto.

Elisabeth sa...

Tack Arto!
Har inte så mycket erfarenhet av tecknade serier, läser typ aldrig. men ska se om jag hittar någon vettig bland ungarna och härma lite mer! :-D
Hoppas du får en fin dag på jobbet!

Lotta sa...

Jani är duktig på att göra "dockor".. När han överretuscherar..

Så retuschera MER.. även på kroppen.. å sätt rödaktigt på munnen..

Får tanken om en såndär gammaldags docka.. Ögonen är dock för stora eller så är det för de sitter brett isär.. jag vet inte.. men det ser lite konstigt ut..

Lite av vad jag uppfattade... å antar att du vill att man ska vara ärlig ;) Det är så jag känner dig iaf!!

Kraam

Elisabeth sa...

Helt rätt Lotta, precis rätt känner du mig.

Humm... jag tar till mig det du skriver och ska ta itu med bilden igen. Janis överretuschring är mycket det plastiga, som jag faktiskt undvikit här, men kanske ändå ska ha. Och lite mer rött. Sen är jag inte heller nöjd med håret.

Som sagt, på´t igen. Men nu måste jag laga mat, har klvyt ved, skrivit en artikel till morgondagens tinninga, missat ett jobb för GT men ska göra ett annat fotojobb innan föräldrarmötet i kväll...

Men sen... sen har jag hela natten på mig, såvida jag inte vill sova lite också.
Här gäller att prioritera! :-D

annette sa...

Får ju försöka se på bilden som att det är en docka och tänka därefter, även om det var länge sedan jag såg en docka:)
Och en docka kan ju se ut som man vill att den skall ut, men även om jag tycker om stora ögon så hade jag föredragigt lite mer proportioner mellan ögonen och munnen.
Hon har även en vacker mun, men den försvinner på något i dessa stora ögon!

Hoppas Du hunnit med allt som Du skulle göra och fler missade jobb skall Du väl inte ha:)

Ha det gott!

annette

AnnaKK sa...

Men wow, då! Hur gjorde du den här??? :-)

Tyvärr har jag ingen Barbie-docka eller liknande till hands, men om jag hade haft det skulle jag kollat lite hur den ser ut. Lotta har rätt i att det är något med ögonen som inte stämmer riktigt, men det kan eventuellt hänga ihop med näsan också!? Näsan, munnen och hakan är hur som helst urgulliga tillsammans! :-)

Sen måste jag få säga också att jag gillade din andra bild i inlägget nedan väldigt mycket! Glömde skriva det igår... <:-) Det är ett underbart djup i den, och speglingen i vattnet är jättefin. Och jag gillar att fägerna är lite skruvade - det lyfter verkligen fram motivet. :-)

Elisabeth sa...

Tack Annette! Jo, det är ju det som är konsten att försöka se det som en docka. Kul du skrev det!
Kämpar på med allt jag ska hinna. Har faktiskt sökt lite jobb också. Fotojobbet gick bra och jag ska kolla ett annat för ridasport i morgon. Vårstädningen har avancerat men kommer få pausa för i helgen är det "tjejhelg" här hemma och till det får vi dessutom middagsgäster till lördag! Vi ska dessutom fixa två fotosessioner, en på fre kväll hemma och en på lördag ute. Men kul är det!

Tack Anna, visst är det häftigt, och så lätt! Man markerar ögonen, kopierer och klistrar in på ett nytt lager där man förstorar dem. Samma sak med munnen och näsa, men då förminskar man bara. Så nu förväntar jag mig att du också blir med i Manga utmaningen!!!

Bilden nedan är faktiskt ett tramp på bromsen, ner med rutan och knäpp! Eller ja, jag hade fått tvärnitat först och backat en liten bit...

Ha en fin torsdag nu tjejer!!!

AnnaKK sa...

Tror du receptet funkar på en ekorre eller fågel också!? ;-) Min "docka" har jag ju inte till hands så ofta numera, sen hon flyttade hemifrån... :-) Fast det kan ju tänkas att det finns något gammalt foto på henne som kan funka att experimentera på. Hur som helst så ska jag pröva!! Om inte idag, så nån annan gång. Det gäller ju att hinna med makens semester den här veckan också! ;-) (Och hittills har han haft fullt upp med att klyva/kapa ved - men i eftermiddag kan det tänkas att vedbod-nybygget åtminstone ska stakas ut, och då får jag nog finnas till hands och hålla i ena änden av måttbandet eller nåt...)

Ha en jättefin torsdag du också! :-)

Elisabeth sa...

Ahhh, en Manga-ekorre! Jepp för skjuttsingen!
Nu väntar jag med spänning att få se "konstigheter" hos dig!!!

Jasså, är det inte du som kapar och klyver, jag har börjat uppleva det som ett riktigt kvinnogöra! Ha ha ha!
Men att hålla måttband å så känns också som viktiga göromål. :-)
Lycka till med bygget av vedbod, själva staplar vi i en del av maskinhallen, där brädväggen inte har någon läkt.

Njut din dag!

Bloggintresserade