27 mars 2011

Hästar, snö och sommartid! (Bild nr 84 rest 281)

. I dag Ridsport . Sen hem... Ställt om till Sommartid... Trött... . (övre bilden äkta snöflingor... undre bilden förstärkt med kurvor)

4 kommentarer:

AnnaKK sa...

En liten gnutta snö på gräsmattan i morse förkunnade klart och tydligt att vädret minsann inte har lagt sej till med någon sommartid - ännu... <:-)

Så det passar väl rätt bra att vi också ska dra igång med veden nu. Värma oss på den en första gång... Men skönt nog gör svärfars vedmaskin det tunga jobbet, och jag tror faktiskt inte ens att jag behöver vara med!? :-) Och nån vedbod har vi för tillfället inte, så att lava in veden kommer inte att bli aktuellt förrän vi har fått oss byggt en ny sådan. <:-) Det bästa vore att bygga halvt om halvt en maskinhall, som man kunde köra in både traktor och vagn i, och tippa ut all veden vi ska direkt på golvet. Så kunde den ligga så och bara behöva lastas i skottkärra och köras in till kaminen efter hand. :-) Fast då får vi nog köpa loss tomt av grannen först, för att få plats med ett så stort bygge... Och råna en bank för att ha råd... Hm! Men praktiskt hade det onekligen varit!

Har ni kommit igång med ert vedande igen?

Bonnfrua sa...

Apropå såpbubblor: Tack vare grundkursen i ps hos Moderskeppet kunde jag (som du säkert såg) förstärka färgerna i bubblan, som innan redigering var näst intill osynlig. :-)

Kämpa på med veden så inte "dymmeln" går i den. Så säger man där jag är uppvuxen, dymmelonsdag är allstå onsdagen i påskveckan, vilket helt enkelt menas att veden ska vara färdig till påsk.

Och torkar den för mycket så är den ju svår att klyva för hand, så nog finns det en visdom i orden.

annette sa...

Fy sjutton, även om det var kallt och blåsigt hos oss igår så kom det ingen snö, däremot regn under natten som frusit till glansis när jag skulle gå till bussen imorse! Blä!!

Hoppas Du kan ta det lite lugnare nu efter jobbdagarna på tinninga!

annette

Elisabeth sa...

Jodå Anna, vi värmer oss första gången på veden här med. Men jag och maskin är inte helt i fas... Det blir både det ena och andra. Men det är ju första säsongen jag kör vedkap-klyven. Ska nog bli bra till slut.

Bonnfrua, nu var jag ju tvungen och gå tillbaka och se igen! :-) Visst är det bra med Moderskeppet! Bara fortsätt så kommer du lära dig massor, för det är ju så kul att ta kontrollen över sina bilder! Och kontroll över veden har vi nog, ingen dymmel (har aldrig hört ordet!) ska få ta vår ved!!! :-D Gubben säger det ska vara färdigt innan påsk.

Lugnare? Hur stavas det Annette? Nu måste jag fixa ved, storstädning, bilder och några kvarvarande artiklar till onsdagstinninga...
Ha ha ha! Jag sov faktiskt en liten stund i dag på dagen efter att jag varit på sista jobbet! Underbart. Det är de där "tjuvade" pauserna som får en att orka!

Ha nu en fin tisdag tjejer!!!

Bloggintresserade