31 mars 2011

Kommentarer och bloggläsare!

Jag har funderat lite över detta med kommentarer. Jag har ju några trogna som alltid kommenterar, och som jag också kommenterar deras bloggar. Vi har liksom blivit vänner, utan att någonsin träffats, men vi har nog kommenterat varandra något år nu. Bara det är ju faktiskt rätt fräckt! En i Skåne, en i Linköping och den senaste i Småland (tror jag). Känns rätt lagom med tre att "hålla kollen på". :-)
.
En del kommenterar bara lite då och då, det är också jättekul, jag inbillar mig att de är sådana som läser ofta, men skriver bara när de känner att inlägget är lite mer speciellt för just dem.
.
Sen finns det de som aldrig kommenterar, de som känner mig irl. Som i dag. På parkeringen utanför Ica möter jag ett par, han säger, innan han ens hälsat... -Hur tusan gjorde du med jordgubbarna!? Jag känner inte dem speciellt väl, vi har mötts bara genom jobbet och har några gemensamma vänner. Men de har kollen.
.
Eller när helt för mig främmande personer kan komma fram när jag är ute på något jobb och säga... -Jag läste allt i din blogg... Det värmer också så otroligt.
.
Eller det mejlet som dök upp för en liten tid sedan. En man i Främmestad som hade som hobby att försöka renovera gamla trasiga maskiner. Han skrev till mig efter att min hushållsassistent gått sönder och sa jag kunde komma till honom först och ge maskineriet en chans! Sånt är verkligen underbart! Då märkerk man att även om folk inte alltid kommenterar så når det fram ändå. Och jag ser ju på statestiken att många faktiskt läser min blogg. Men viktigast känns ändå den personliga responsen! Via kommentarer, möten eller mejl!
.
Tack alla ni som sufar in här mellan varven! Det känns både bra och viktigt ibland att bli läst här!

10 kommentarer:

AnnaKK sa...

Ja, jag tycker det här med bloggar är ett fantastiskt sätt att lära känna nya människor på. :-) Och det handlar ju till 99,9% om människor som man garanterat aldrig hade träffat på annars, eftersom man bor på olika platser, är olika gamla, har olika yrken, intressen livssituationer och det ena med det tredje... Ja, det blir ju faktiskt som ett sätt att lära känna männiksor som man typ annars bara läser om! :-D

Elisabeth sa...

Håller fullkomligt med.
Några av mina kamrater irl har också påpekat just er tre och förundrats över fenomenet.
Hur kul som helst!

BertaStina sa...

Japp BertaStina kikar in här o kollar på dina härliga bilder..
men hon hittar inte alltid nåt att säga =(
men hon är här titt som oftast, o beundrar dina bilder..
Ha det gott..

Elisabeth sa...

Tack BertaStina!
Hur gick det med din "fulla" blogg? Jag har inte varit hos dig sedan dess, och nu är inte ditt namn länkat. :-(
Ha en riktigt fin dag!

Bonnfrua sa...

Var på MAXI idag och barnen skulle inhandla leksaker för födelsedagspeng. Då såg jag nåt pysselalbum ed med de här dockorna med bafta-huvuden och smal getingmidja på en liten kropp. TÄnkte på din dockbild då! :-)

Hur som helst, visst är det kul med bloggvänner!!! Att jag hittade hit till dig är ju Annettes förtjänst och det är jag väldigt glad för!!! Och som jag skrivit tidiagre: även min mamma är inne här och kollar för att lära sig mer om redigering osv. ;-)

Så jag hoppas att du fortsätter med din blogg! :-)

Elisabeth sa...

Aha, man borde alltså bege sig till Maxi! :-)

Jättekul är det.
AnnaKK började kommentera hos mig några gånger, så jag skrev hos henne, där såg jag Annette flera gånger och kikade in hos henne sen kom hon till mig och via henne hittade du sen hit, precis så var det... nog.(?)
Strunt samma, kul att det fortgår är det i alla fall! :-D

annette sa...

Visst är det här bloggar, kommentarer och bloggvänner något helt unikt egentligen.
Vi är ju personer som troligtvis aldrig skulle möts på något annat sätt i tillvaron, och vi lär ju känna varandra på ett sätt som man aldrig lär känna människor annars i livet.
Det blir ju inte så med alla man bloggar med,utan det är några som jag på något känner mej mer "hemma" med och vill se ALLT som händer;)
Som hos Dej!

Att Du tror jag bor i Linköping förstår jag,men min bostad finns i Norrköping;)
Fast den här veckan har jag jobbat i Linköping,Finspång,Valdermarsvik och imorgon skall jag jobba i Norrköping;)
Handelsresande i Laboratoriemedicin kallar vi oss numer;-))

Ha det gott, och bli inte lurad imorgon!!

annette

Elisabeth sa...

Upps, det var inte meningen att flytta dig från Norrköping! Du har jobbat så mycket i Linköping att jag obetänksamt nog flytta dit dig! Jag borde ju tänkt på Vita Hästen... ditt lag, fast mitt lag är ju Grästorp, och jag bor ju i Nossebro/Essunga...
:-D
Tror du satte spiken mitt i där, det är vissa man får en speciell relation med, känner sig hemma med, som du beskrev. Det är ju just er tre. Fast jag har olika känslor inför er alla, ni är alla olika personligheter fast man "bara" skriver i en blogg.
Knepigt men väldigt intressant!
Och framförallt kul!
Jag är väldigt glad att vi hittat varandra här och trivs fint med "umgänget"!

Kram på dig och ha en underbar Fredag!

BrittMarie sa...

Jag är en av de anonyma, som "tjuvläser" och inte vågar säga något. Det är ju så roligt att titta på alla dina bildbearbetningar! Jag tycker också det är kul att läsa när du skriver om "tinninga" :) Själv är jag född i Grästorp, men har inte bott där på över 30 år. Det låter så mycket HEMMA :)

Elisabeth sa...

Desto roligare att du sa något nu, BrittMarie! Jättekul att du hälsar på här!
Nä, ingen tjuvläser, alla är välkomna! :-D
Då måste jag tänka på att rapportera lite mer från tinninga, och speciellt då Grästorp! ;.)
Jag har kommit bort lite från det för att jag är så uppe i att bildbehandla!
Bara säg något när andan faller in igen, det är så kul att få lite respons på det man gör! Och det behöver absolut inte vara långa utlägg, kan till och med gå bra med bara typ... gillar... eller nåt.

Ha nu en jättefin helg!

Bloggintresserade