08 juli 2012

Träning i Vänersborg

Men inga bilder under träningen tog jag!
Vi drog alltså till Vänersborgs Teakwondo klubb i torsdags, för ett gästträningspass.
http://www7.idrottonline.se/VanersborgsTKD-Taekwon-do/
Det var... kul, annorlunda, avundsvärda mattor, och två svettiga timmar!

Bilden ovan var den enda jag tog. När vi började träna kom det in någon med en kamera i näven. Det kändes konstigt, ja menar, den med kamera brukar ju vara jag... liksom! :) Nu hade jag bara fokus på träningen. Skönt.

Tränaren, som jag missade namnet på, körde hårt från början. (och han var så enormt vig!) Efter en timme skulle de yngre, under 15 år, inte vara med längre. Då funderade både jag och Fröken C att kanske degradera i ålderskalan. Typ 14 kändes lämpligt.

Så blev det inte. Vi fortsatte. Vi svettades och våndades. När man ska slå mot varandra, utan skydd, tyckte både jag och Fröken C att man får ha en viss känsla för kraften i slaget. När man som vi har vitt bälte, känns det viktigast att träna in tekniken. Inte styrkan i slaget/sparken. Så tänkte de flesta, men tyvärr inte riktigt alla så och hon fick en rejäl spark på låret och det var riktigt ilsket rött när vi var klara för kvällen.
Klart jag inser att det inte är dans vi pysslar med, men hallå, låt oss nya hinna med!

Annars var det en toppenträning. Vi gjorde också allt det där man gjorde som barn... Kullerbyttor, hjulade och hoppade. Vi stretchade som grodor och sprang runt som amerikanska soldater och skrek olika koreanska ord som alla skulle härma. Träningen avslutades med doppboll... där mitt lag fick ha mjuka hjälmar på våra redan genomvarma skallar!
–Förstår ni alla hur vi ska göra?... eller ska jag visa?... sa tränaren mer än en gång under träningspasset och tittade direkt på mig. Ingen tvekan om att tanten är väldans ny och inte alls kan så mycket... ännu! :D

Jag har absolut hittat min sport!

7 kommentarer:

annette sa...

Ha, ha jag tror nog bara det är Din Egen känsla att tränaren tittade speciellt på Dej för att kolla om Ni hängde med;)
Klart Ni måste få träna på tekniken först, och så få muskler som står emot sparkarna förstås!
Risken finns nu alltså att Du är fotad under träningen:)
Ha en bra söndag!

Elisabeth Källblad sa...

:D Kanske det var så, mest en känsla, lite som att känna sig skyldig just för att man är det! Ha ha, jo så kan det visst ha varit!

Jo, risken finns! :)
Men men, det är faktiskt en riktigt rolig träningsform, och snart ska man väl ha de däringa musklerna...

AnnaKK sa...

Kan nog inte påstå att jag blir så jättesugen på att testa det där när jag läser ditt inlägg här... Pjuh!!! Det är alldeles för länge sen jag hade kondition för sådant!? <:-) Doppboll brukade vi förresten köra som lek/uppvärmning på den tiden det var flickfotboll som gällde. Mjuka hjälmar hade baske mej behövts på dem också, för det var då ALLTID nån som fick sej en rejäl smäll eller två...

Bonnfrua sa...

Smyger in här för att kolla Flingas status, hon ser bara allmänt gravid-trött ut på bilden.

Elisabeth Källblad sa...

Inte sugen? Då får jag börja skärpa till mig när jag skriver!!! :D
Men du, kondisen tänkte jag att den skulle komma! Vad tror du jag har nu efter att "suttit still" i 15 år! Men jag är inte ensam, vi är många som flåsar riktigt redan efter tio minuter!!

Doppboll brukar vi också värma upp med i Grästorp, men nu gjorde vi det som en kul avslutning. Hjälmarna hade vårt lag på för att se vilka som tillhörde vilket lag. Men det var riktigt svettigt! (Tänk dig själv efter ett tvåtimmarspass... :))

Jo, så är det Bonnfrua. Flinga är riktigt "gravid-trött" och väldigt mycket mer sällskapsjuk och kelig. Ännu inget! :)

Della sa...

Ingen messport den du har valt inte.

Elisabeth Källblad sa...

Jag är nog ingen mesig tant då....?!
:D

Bloggintresserade