09 augusti 2010

Mera bad!

I dag regnade det.
Mycket!


Det blev en spännande, lite stressig, men rolig dag på jobbet!

4 kommentarer:

AnnaKK sa...

Jag tror bestämt att hon satsar på att RO I LAND det nya arbetsåret!? :-D (Fast det är väl bara inom skolvärlden som man snackar om ett nytt år i jobbet efter sommarledigheten - men iallafall!).

Här har det ännu så länge nöjt sej med snällt duggregn i ett par dar... Och just nu är det t o m uppehåll. :-)

Elisabeth sa...

Inom sko-lvärden ja....
Kom upp till oss och hämta ner lite regn vettja!
Vi har fått ovanligt mycket i år, jag gjorde en grej på det, därav badade jag (på en annans gräsmatta på tomten...) Tyvärr ligger inte det ute på webben, men det handlar om att vindarna och därmed drar regnområderna in från söder och öster i stället för väster som normalt. Förut har regnet släppts ner i grannkommunen, nu blir det här i stället. Rätt kul att sätta en liten lokal händelse (översvämmning) i ett betydligt större perspektiv! (klimatförändringen)
Ha en mysig dag, ska försöka hinna med din blogg också! Nu är det tjockt!

Elisabeth sa...

På sjätte raden ska det stå att vindarna vänt...

AnnaKK sa...

Lätt regn här idag, märkte jag när jag nyss var ute en snabbvända. För övrigt går det lite på halvfart här denna helgen, för jag har blivit sjuk... :-/ Men det är bättre idag än igår, så det finns hopp!

Vissa förhoppningar hade jag om rejält regn, men så blir det nog inte... Har parkerat bilen utanför garaget för den är fruktansvärt skitig, men det får nog bli en tvätt med slang och shampoosvamp som vanligt den här gången också... <:-) (Regnet kunde ju åtminstone ha spolat av det värsta, menar jag).

De här extrema väderlekarna, ja... Bränderna i Ryssland är ju fruktansvärda, till exempel. Sommaren -92 var det en stor skogsbrand bara nån dryg mil härifrån (Vakö myr) och det var rätt läskigt så länge brandkåren inte hade kontroll över elden... En annan brand i dessa trakter är denna: http://www.loshult.se/history/history_loshultsbranden.htm Finns fortfarande en och annan som minns den, och framför allt många vars föräldrar och äldre släktingar drabbades. Vi bor förresten själva strax intill banvallen, och en tidig morgon för 8-10 år sen eller nåt sånt, väcktes vi av sirener utanför huset. Det var brandbilen och det var nån gnista från ett tåg som hade satt fyr på gräset intill järnvägen bara hundra meter bort. Hu, hu, hu... Men det går ju så många tåg på stambanan, så såna bränder upptäcks ju tack och lov snabbt!

Bloggintresserade