15 december 2010

Fransk kola

Jag skrev först ett långt inlägg.
Om främlingsfientlighet och rädsla.
Men jag tog bort det igen.
Ämnet är så känsligt att den texten behöver få "ligga till sig och mogna".
.
Det känns däremot rätt okay med lite Fransk kola.
Kokad med hjälp av recept från Kronans droghandel.
Kokad i dag.
Blev riktigt bra.
.
I tisdags jobbade jag med ett reportage hela dagen. Så noga med all koll av fakta, verkligen låg i. Ansträngde mig för att skriva opartiskt och låta bägge sidor komma med sina argument. Och tror jag lyckades. Ändå fick jag ena parten ilsken i telefonen i morse. Då hade rubriken blivit fel, och faktiskt, det blev alltså ett rent sakfel. Så trist, när man jobbat stenhårt, fått en helsida till grejen och så blir rubriken fel, som inte jag själv sätter! Nu blir det en rättelse, och det känns trist.
.
Artikeln i en mycket förkortad version ligger på nätet. Till den hade jag staplat upp både regler och prisexempel. Och ett är i alla fall klart, det är inte helt enkelt.

4 kommentarer:

annette sa...

Är rubriken ändrad i nätupplagan??
Tycker i annat fall att den stämmer bra med artikeln, fast jag är ju novis vad gäller sådant.
Mycket bra artikel, behövs mer sådant tror jag.Idag dras tillstånd in alldeles för snabbt, sådant här gör ju att människor inte törs kämpa för att försöka prestera så mycket dom kan.
Borde väl i alla fall prövas om hennes tillstånd är konstant bättre, innan man vidtar så drastiska medel.
Skulle nog aldrig klara av Ditt yrke,finns nog alltid någon som känner sig stött hur man än vrider och vänder på saken.
Kanske Ni oxå borde få vara med om rubriksättningen till sådana här artiklar!?
Hoppas det är okej i övrigt!

annette

Elisabeth sa...

Ja, webben kunde jag ju få ändrad direkt.
Problemet är egentligen färdtjänstreglerna. Enlig dem har kvinnan haft specialfordon utan att ha rätt till det. Färdtjänsten är bara istället för lokaltrafiken. Och inte kan du och jag ta med våran moppe på bussen, för att ha och åka på när vi kommer fram.
Så fallet är solklart. MEN, borde inte reglerna vara annorlunda? Kanske det är det man ska titta på.
Det blir så dumt nu.
Jo, vi får sätta rubrikförslag, men jag brukar strunta i det såvida en vitsig sådan "bara poppar upp i huvudet". För redigerarna har så mycket mer erfarenhet av det. Men i detta fallet blev det fel. I tinninga står det att "färdtjänsten är indragen" Pinsamt. Hon har färdtjänst kvar, men inte med specialfordon där hon kan ta med sig sin trehjuliga permobil. (som räknas alltså som en moppe)

Phu, det blev en lång harang till.
:-)
Annars är det okay. Hoppas du också haft en bra dag!

AnnaKK sa...

Måtte man aldrig bli gammal... :-I Eller jo, det går nog an - men inte gammal och dessutom sjuklig och/eller rörelsehindrad!! Så deprimerande! :-(

Egentligen är jag väl vän av klara och tydliga regler, eftersom det för det allra mesta blir enkelt och koncist då... Men när det handlar om människor, välbefinnande, livskvalitet osv vet i sjutton om det är så lyckat att bara följa regler till punkt och pricka... Rekommendationer vore väl bättre, och en medveten målstyrning mot högsta möjliga utfall av samhällelig vinst? Jag menar, det blir väl knappast gratis för kommunen (eller vem det nu är som betalar) av att dra in detta färdsätt för henne?? Det hon nu kan göra själv måste kanske hemtjänstpersonal göra i fortsättningen, och vad kostar i så fall inte det? Men det belastar väl olika konton, och då "gör det inget"...?

Låtom oss koka kola på hela skiten!!! >:-)

Elisabeth sa...

Ja! Låt oss koka kola!
För det finns massor runt hela historien, men man kan inte redovisa hela hennes liv. Jag har försökt att bara strukturera upp artikeln runt just färdtjänsten och att den i dag är väldigt paragrafstyrd.

Så låt oss koka kola i massor!

Bloggintresserade