På förfrågan, Fransk Kola.
3 dl grädde
3 dl socker
2 msk flytande glykos
2-3 msk kakao
1 msk smör eller margarin
(50 g skållad, hackad mandel)
Gör så här:
Smörj ett smörpapper och vik upp kanterna till en låda på 20 x 20 cm. Blanda grädde, socker, flytande glykos och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka massan tills den blir seg. Rör då och då. När massan kon formas till en kula vid prov i kallt vatten är den färdig. Det tar omkring 45 minuter. Tillsätt smör eller margarin och ev. skållad hackad mandel. Häll upp kolamassan i papperslådan. Låt den svalna och skär sedan i fyrkantiga bitar.
Recept från Kronans Droghandel.
Å den va så lätt att göra, och så god! Å så onyttig!
Sen får man ju slå in de små kolorna med fint celofanpapper....
5 kommentarer:
Den kolan kanske t.om jag klarar av koka;)
Ha en bra dag!
Kram
annette
Garanterat att du gör!
Jag är absolut ingen "bulltant"
Och jag brukar inte klara av sånt här annars...
Lycka till
Ha en riktigt bra dag du med!
Jag hörde ett tips om just kola på vår eminenta lokalradio idag. :-) (Eller vår och vår... Jag borde väl lyssna på Radio Kristianstad eftersom jag bor i Skåne - men det är och har alltid varit Radio Kronoberg som gäller för mej, och jag är ju trots allt smålänning från födseln så!!).
Hur som helst... :-)
Om man inte får till det med kulprovet, och kolan helt enkelt aldrig går att forma till en kula utan fortsätter vara mjuk och kletig hur länge man än kokar den... Då ska man tillsätta en liten gnutta Viagra - så blir den stenhård på direkten! :-D
Go´natt!!!
Ha ha ha!!!
TUR jag fick till kulprovet då da!
Någon Viagra äger jag inte!!!
Ha, ha!
annette
Skicka en kommentar