23 december 2010

Halt, halka och förseningar

Men det berörde inte mig personligen. Annat än att jag fick åka ut på ett jobb, trots att jag var ledig i går. (ons)Det var en tankbil som vält.På väg till platsen hittar jag en stor röd lastbil som också skurit ner i diket.Sen när jag ska in på den lilla vägen till tankbilen blev det stopp igen. Där hade Vårgårdas räddnignstjänsts miljöbil skurit ner i diket. Deras ena brandbil lyckades dra upp den. Polisen som, liksom jag, hade haft stora problem att hitta platsen, drog hem efter detta.


.

Själv åkte jag ner till den aktuella tankbilen och tog min rutor. Tjötade en stund med mina välbekanta brandmän. Vi jobbar ju ofta ihop, och på ett sånt här jobb kan man unna sig lite humor också. Ingen skadad människa, då är man glad.

Mer i tinninga i morgon. På webben har det legat ute sen igår.

Så ni alla där ute, kör försiktigt! Ta vara på er och ha varma kläder, reflexväst och riktiga promenadvinterskor i bilen. Glöm inte tanka bilen full och ha mobilen i ordning! I min bil finns t.o.m. termobyxor.

2 kommentarer:

annette sa...

Fy så mycket avkörningar, tankbilar är jag alltid rädd för, så otäckt om dom skulle explodera!
Vad jag förstått så har Ni ett riktigt oväder på gång nere hos Er, hoppas Du slipper fara runt på vägarna så mycket.
Bättre att Du om möjligt håller Dej hemma och jular istället.

Julkram!
annette

Elisabeth sa...

Vi har "julat" och i tryggt förvar. Nej, i det här vädret ger man sig bara ut om man måste. Och det finns alltid ordentliga dojjor, termobyxor, filt, ficklampa och mössa i mitt bagageutrymme på bilen, när jag är ute och jobbar.
Julkram på dig med!

Bloggintresserade