05 oktober 2010

Nossans Ljusfestival


.

.

Började i lördags och håller på fram till och med lördagen den 9:e okt.
Det är en promenadslinga längs Nossan och slutar med en scen vid Forshall, där det blir olika framträdanden.

FOTOTIPS: På onsdag, i morgon alltså, och på fredag ska det dansa älvor vid å-kanten.

Nossebro fotoklubb har skjutit upp månadsmötet en vecka, så kanske ni vill fota älvor i morgon då i stället? På torsdag har Grästorps fotoklubb fotosession vid ljusfestivalen. Start klockan 19 vid informationstältet vid Ekarnas golfbana. Nya medlemmar välkomnas och Nossebro fotoklubbsmedlemmar är självklart också välkomna att fota tillsammans den dagen.
Säger jag som är medlem i bägge...

Idag har jag rekat hela sträckan, utan stativ. Jag ska släpa stativ nästa gång!

6 kommentarer:

AnnaKK sa...

Men vad häftigt! Och älvdansen låter verkligen som ett spännande fototillfälle!

Tur det finns internet och möjlighet att se och uppleva saker och ting som inte händer här! :-) (För här händer ALDRIG nånting!?! Hrmpf...)

På tal om fotoklubbar... Jag har för mej att jag nämnde för dej nångång att det nyligen drogs igång en ny sådan i Vinslöv ett par mil härifrån? Tror du inte att en av medlemmarna i den var med på samma 90-årskalas som jag var på i helgen!? Min svärmors ena kusins sambo... Hade inte en aning om att han var så-å-å fotointresserad! Tyvärr hade vi inte tid att fördjupa oss i ämnet, för vi träffades bara som hastigast i matkön, men han hade sett att jag hade en systemkamera med mej och undrade vad det var för nåt jag hade satt framför blixten (Svar: En "diffuser"). Men springer jag på honom igen (och det lär jag väl göra förr eller senare) så ska jag fråga lite (mycket!?) mer om fotoklubben. :-)

Elisabeth Källblad sa...

Jag är bara lite undrande över hur de ska synas, Älvorna. Måste ju ljussättas då. Vi får se.

Är du verkligen säker på att det aldrig händer något? Är det inte bara som man inte vet händer? För innan jag började på tinninga trodde inte jag heller det hände något här. Mer än "markan" en gång i månaden. Fast du kanske är mer uppmärksam än vad jag var! :-)

Alla fotoklubbar funkar ju olika, men om inga yngre krafter (som du och jag i detta fallet kanske) går med lär det ju inte förändras!
Det handlar ju inte bara om en förändring av åldersfördelningen, utan också tekniken. Att byta ut, eller kompletera framkallningsbyttorna till datorer. Det kan vara stort när man är äldre. Speciellt om man bara har sin pension, kanske det till och med är omöjligt. Är man då många i klubben, många yngre kan man ju hjälpas åt på ett helt annat sätt.

Så ta du tag i saken och fråga på, eller starta upp en "ungdomsavdelning" ha ha!
Ha nu en himla fin dag!

annette sa...

Sådana ljusvandringar älskar jag att göra, väldigt trevligt att dom anordnar det så här i början av hösten och inte vid någon speciell helg eller dylikt.
Gillar verkligen Dina bilder med ett extra plus för bilden där det sitter en ensam man i en båt.
Stativ är bra i sådana sammmanhang, ser fram emot att få se bilderna från älvdansen.
Vi har ljusvandringar här från Advent och framåt en bit in på det nya året varje år. Nyårsafton har vi något som kallas Nyårspromenad som startar vid 16-tiden, helt underbart med en massa fina saker och dansande ungdomar att se på.
Förra Nyåret fotade jag en hel del, insåg då att ett stativ hade varit bra om jag tagit med mej, men jag blev ändå ganska så nöjd med bilderna.
Finns här om Du vill kolla!

http://anesas-bildblogg.blogspot.com/2010/01/nyarsaftonspromenad.html

Ha en skön kväll!

annette

AnnaKK sa...

Hm... Jo, ibland kan det ju hända att jag får läsa i tidningen dagen efter att något har hänt, att något faktiskt har hänt... <:-) Så visst är det (iallafall bitvis) så att man har lite dålig koll... Men, men!

He-He! Ja, om man skulle hålla tillbaka åldersnojjan genom att gå med i en ungdomssektion nånstans... Det är nog bara frimärkssamlare som har högre medelålder än medlemmar i fotoklubbar!? 8-X (Nä! Nu ska vi inte vara fördomsfulla... Host! Harkel...!!).

Det där med layout och bloggdesign osv tar jag mej sällan tid för, men ibland känner man ju att man bara måste!?! Synd bara att man inte är så superproffsig på att göra snygga headers och så där... Lite granna som det du var inne på i kommentarssvaren i inlägget nedan: Att du vill hitta din egen personliga fotostil. :-) Det är samma här! Och det gäller layouten lika väl som bilderna... Man vill ju absolut inte (medvetet iallafall!) kopiera någon annans idéer och så där. Men det är baske mej inte lätt att vara så där enastående kreativ att man verkligen fixar att göra något alldeles eget och unikt... <:-) Men lite och lite, så kanske ändå - en vacker dag...? (Eller en regnig).

Go´natt! :-)

Elisabeth Källblad sa...

Vad läckert Annette! Jag gissar att älvorna vid Nossan kommer att likna dina. Dessvärre fick jag inte möjlighet i dag, så vi får se på fredag, men då jobbar jag så då får man hoppas på en lucka i schemat.

Det här med ljus och dansanta älvor till nyår ska jag nog föra vidare till vår kommun, det såg jättetrevligt ut!

Anna, det där med sitt eget språk o så i bilder talas det om mycket i fotokretsar ju. Men jag tror att om man först lär sig "så som det ska vara" så kan man gå ut ifrån den senare. Att det inte blir på ett visst sätt "av misstag" utan att det finns en kreativitet bakom. På nåt sätt....
nu är jag också trött, godnatt!

annette sa...

Ja, för det vidare, är så trevligt så jag ser redan nu fram emot årets Nyår. Tycker att mycket av poängen i det hela är tidpunkten, innebär att hela familjer kan gå ut tillsammans på årets sista dag. Sedan blir det ju automatiskt en hel del vuxna människor kvar i city som går ut och äter och firar in tolvslaget, inte alls så mkt problem med fylla och bråk på stan numer under det dygnet.

annette

Bloggintresserade