15 oktober 2010

Sextaggare fälld!

Under vilt tumult lyckades den målinriktade jägaren Flingan fälla sin första sextaggare.
-Snacka om älghund, säger ägaren stolt!

Jo, jag vet, bilden är superkass, men det är bara en ursäkt för att osökt komma in på avdelningen hund, eller rättare sagt, nästa hund. I dag gick Flingans blivande kompis blivande mamma in i löp.
-Hängde ni med?
.
Fick mejl i dag. Om allt går som planerat kommer kompisen i slutet på februari.
Och jag som i går la in mattorna i huset igen, för att Flingan känns så rumsren nu, inga olyckor på jättelänge. Jaha, då får de ligga några månader i alla fall.
.
Våra marsvin Elize och Speedy kommer kanske flytta på söndag, till någon som har mer tid och lust att bry sig och krama om dem. Det blir nog bra, för det är svårare att ha dem ute nu när vi har Flingan. Hur go hon än är får man inte glömma det trots allt är ett "rovdjur".
Ja menar, spana bara in killerdoggen på bilden!!!

3 kommentarer:

AnnaKK sa...

Det blir perfekt att ta henne med på nästa års älgjakt - då bör hon kunna vara fullt utbildad på älg, att döma av detta foto! :-D

Hörde genom en bekant häromdagen om en älghund som hade blivit träffad av en rikoschett (öh, hur stavas det ordet egentligen???) nu i jakten. Inte dödligt skadad, men kanske illa nog för att inte kunna jaga mer. :-/ Det är ett dilemma med de där jakthundarna, kan man ju konstatera... Å ena sidan skaffar man sej en sån för att man vill jaga - och hunden själv vill så klart inget annat heller - men så är det det där med alla farorna... Risken att hunden blir skadad av ett vildsvin eller rent av tagen av en varg, trafiken, skotten, branta dikesvallar, tunna isar osv... Det är ganska många hundar man känner (eller rättare sagt kände...) som har förolyckats på olika vis i samband med jakt, eller på grund av att de helt enkelt har rymt hemifrån i ett obevakat ögonblick för att jaga en sväng på egen hand... :-( Detta är anledningen till att jag bromsar makens önskan om att ha en "riktig" jakthund - så länge jag kan bestämma blir det bara sällskapshundar i detta hus! <:-)

Spännande att nedräkningen inför nästa valp kan sägas på allvar ha börjat nu!! Är det en tik eller hane ni ska ha? Eller vilket som? :-)

annette sa...

Ha, ha tycker bilden är underbar, vilka ögon;)
Ni får ju i alla fall ha mattorna framme över den kallaste delen av året, alltid något!!

Ha det gott!

annette

Elisabeth Källblad sa...

Anna, helt rätt stavat!
Håller med du, här blir det inga jakthundar. Flinga får vara nöjd med sin sextaggare (som hon fick med från uppfödaren)

Det är hemskt med alla tamhundar som blir skadade i jakten, men det dör faktiskt en och en annan älg å så med... Jag vet, men visst blir det lite paradoxalt?

Jo, nu börjar nedräkningen, ska blir jättekul att få följa med från småttingtiden. Jag tror vi får besöka dem från fyra veckors ålder. Det är en tik vi har tingat.

Annette, Tack! Helt klart positivt tänkande, och helt rätt. Vi får ju faktiskt ha mattorna på den kallaste årstiden! :-D

Bloggintresserade