29 maj 2011

Lilla Huset ovanvåningen (bild nr 131 rest 234)


Snart är hela ovanvåningen tömd, här tar sonen och gubben bort väggar som varit till ett litet krypin.(jag jobbar också med rivningen och allt annat, mellan bilderna) Allt ska nu bli stockrent, så att säga.
Härnäst ska vi bryta upp golvet och ta bort allt som ligger mellan.
Det är spindelväv, skit, damm, gamla getingbon, sågspån, tidningsbös och tja, skit i all allmänhet som man kryper i när man gör sådana här jobb!
Men det är väldigt kul att dokumentera hela vägen.

För att bilderna ska matcha lite här på bloggen, försöker jag ju förädla dem lite så att säga.
Bilden är konverterad till sv/vit. Ett sepiatonat filter pålagt, samt brus för att försöka efterlikan en gammal bild. Likaså är ramen också från den analoga tiden då man fick en vit ram runt alla bilder man lämnade in till framkallning. Den är också namnad och slutskärpt för webben.

6 kommentarer:

Bonnfrua sa...

Kolla in de gamla tidningarna när ni river, de kan vara riktiga rariteter!
:-)
Önskar dig en bra vecka och ett bra tredjeår för bloggen!

AnnaKK sa...

Verkar vara lite låg takhöjd här!? (Men det gör inget för jag är inte så lång, och kan nog gå rak där iallafall sen när jag har flyttat in! ;-D)

Visst är det roligt att dokumentera såna här projekt - och ha foton från hela resans gång sen!! Före- och efterbilder gillar ju ALLA att titta på, så såna kommer du nog att få visa upp på fler ställen än bara här i bloggen framöver, kan jag tänka. Om inte annat så vill väl släkt och vänner se - och en vacker dag kanske du även kommer att göra ett tidningsreportage av dem!? :-)

Jag har ställt ut lite grann på hundutställningar förr - i slutet av 80- och början av 90-talet. Men den nuvarande hunden har aldrig visats upp, och ska slippa det i fortsättningen också. :-D Och för egen del tycker jag numera att det nästan är roligare att titta på utställarna än på hundarna, och det syns nog på de foton jag så småningom kommer att lägga upp i bloggen. :-)

Vad är det förresten som är fel med Flingans päls?? Är hon mjuk istället för sträv, eller nåt sånt??

Den schnauzerlika varelsen som skymtar i bakgrunden i bildserien, är en soft coated wheatern terrier. (Och det rasnamnet stavade jag antagligen fel...?)

Ha en fin dag! :-)

Elisabeth Källblad sa...

Det har vi gjort Bonnfrua! Huset är förmodligen byggt tidigare, för byggstilen är från slutet av 1800-tal och tidigt 1900-tal. Men tidningarna är daterade 1943. Så man kan anta huset är flyttat från en annan plats till nuvarande 1943. Det var tydligen inte helt ovanligt att man gjorde så förr.
Lägger nog upp en bit av en tidningsutklipp jag hittade i kökstaket sedan.

Nja, Anna, nu tar vi det lilla lugna, inga tidningsreportage om vårt lilla hus inte. :-) Det räcker på bloggen så bra så.
Jo, lite lågt i tak är det allt, men det blir kanske en front?
Skulle det passa damen???
*asg*
Ett stort allrum är det tänkt att bli där, förut var det ett litet barnrum på ena sidan, det som vi nu river. I köpehandlingarna står det att bostadsytan i kåken är 55 kvm, jag vet inte om något på ovanvåningen är medräknat där, pga takhöjden.
Ska mäta och räkna sen! :-)

När det gäller Flinga har hon som valppäls ännu. Men men, vi har inte sett slutet än. Hon har däremot världens bästa temprament och är hur lättlärd som helst. Hellre dom egenskaperna än en vacker "idiot". Min kärlek hänger liksom inte på håret! :-)

annette sa...

Helt fantastiskt underbart redigerad bild, känns verkligen som jag tittar in en tid för länge sedan.
Finns ju en del sådana bilder på vårt stadsmuseum som jag älskar att gå och titta på, tror jag skulle trivts bättre med livet i den tidsåldern!!
Så kul att få följa renoveringen, men visst är det både ett skit och smutsjobb Ni måste utföra.
Fast tänk sedan när Ni är färdiga och tillsammans kan minnas allt jobb Ni lagt ner, kul att även sonen deltar!
Du kanske får ta en paus någon dag, och krypa lite på en lieslagen äng;)

Ha det gott!

annette

Elisabeth Källblad sa...

Kul att du gillar bilden Annette!
Både ja och nej om att leva då, tänk bara på dusch-problematiken!
:-)
Jag ska anstänga mig att inte bombardera alla mina bloggläsare med renoveringsbilder, men något då och då när det hänt lite mer övergripande saker känns rätt okay.
Sonen ja, både sonen och dottern har varit aktiva... med viss lön!
:-D
Och självklart ska de ha det, vi får ju också det när det är färdigt och det hyrs ut!
Sen är det så underbart att jobba ihop, hela familjen.
Jag är nog en "rik" kvinna och mycket lycklig för min familj!

Ha en underbar tisdag nu Annette, så hörs vi av igen!!!

Fotograf Annie sa...

Vad spännande, det ser ut som när vi rev ut våran övervåning för två år sen :)

Bloggintresserade