02 januari 2012

Hyacinter


Nyårsdagen är till för att slappa på, men inte om man jobbar...
Har skrivit, redigerat bilder och besökt Lekåsa kyrka.
I morgon (måndag) blir det bara en sida, men den blir rätt fin, Herr J ritade den. Det är från nyårsfirandet i kommunen med Årets Essungabo och den lilla mysiga nyårbönen som var i Nossebro kyrka med Axelsson. En minigudstjänst som var så kort att jag höll på att missa den! :-)

Nu på senkvällen hann jag med att leka en liten stund med mina hyacinter.

7 kommentarer:

Bonnfrua sa...

God fortsättning!
Har liskom varit "ledig" även från att kika in på bloggar, men nu är jag på g igen och läst ifatt om din utmaning.
Försökte mig på att leka lite med en amaryllis i datorn, den ligger klar att publiceras på
"366:an" men inte är den så arbetad som din inte!

Din utmaning. JA, jag vill lära mig mer. att fota människor gör jag bara när "jag måste" så det behöver jag sannerligen hjälp med.
Och kan man dessutom använda katten som objekt blir det ju helt klart lättare att klara 50 bilder!

Får jag vara med för jag vill verklien l-ä-r-a mig mer!!!

En undran: Jag har inte facebook, går det att ha ett "forum" på annat sätt än så???? En frågan alltså.

Kram fr Bonnfrua

Della sa...

Vad snyggt du har gjort. Gillar verkligen hur det ser ut som en bild i bilden.

annette sa...

Så där fina har inte mina hyacinter varit någon gång under helgen;)
Så härliga färger, snyggt ljus och så speglingen som gav bilden det lilla extra!

Nu regnar det här, ingen snö kvar!!

Ha en bra kväll!

annette

AnnaKK sa...

Här har det varit totalt fotofritt hela året hittills! ;-)

Och jobbfritt tills för bara en liten stund sen, då jag körde till idrottsplatsen en snabbis för att kolla om det var nån träning ikväll. Vilket det inte var, men jag vet att herrarna kör igång i morgonkväll så oavsett behövdes det ju tittas till + sopas lite golv innan dess - och nu är det fixat så jag kan ha som en semester-/helgdag till imorgon. :-)

Läste om din planerade fotoutmaning här nedan. Jag får inte riktigt ihop om du menar att de olika fototeknikerna ska användas till porträttfoto enbart...? Jag tyckte ju det där med fototekniker lät spännande, men porträtt är ju inte alls min grej. Inte porträtt av vare sej folk eller (låt säga denna dag som idag är... Se mitt senaste blogginlägg så fattar du!) stavmixrar eller diskborstar heller. <:-) Däremot var (ÄR!!!) jag sugen på att testa andra sätt att fotografera på än dem jag vanligtvis använder mej av, fast jag vet inte om jag själv kan komma på 50 alternativa sätt - så där hade jag på nåt vis tänkt "stjäla" inspiration osv från dej!? :-)

Elisabeth Källblad sa...

Tack för kommentarerna Bonnfrua, Della, Annette och Anna!

Kanske är oklart men summan ska bli 50 olika tekniker som man tagit en bild med. Jag vill ju träna på just porträtt, men jag tänker att man faktiskt kan använda samma FOTOTEKNIK på även "döda ting" eller djur.

Vad tycker ni, ska jag föreslå olika tekniker varje vecka? Eller så gör man en egen teknik och beskriver den, så kan jag ta upp den tekniken en annan vecka. Och du Anna, det handlar inte om att "stjäla" utan "ju fler vi är tillsammans, ju roligare det blir"!
:-D

T.ex. "Enkelt fönsterljus" dvs ingen reflektor eller annat utan bara använda det naturliga ljuset men använda avstånd och infallsvinkel kreativt för den känsla man vill lägga i bilden.

Då blir det faktiskt lite som du och jag, Della, diskuterade från början. Olika fototekniker helt enkelt. Och det känns helbra för min del.

Vad tycker ni?

Bonnfrua, angående forum, så är FB ett utmärkt alternativ, och det är inte svårt att gå med i. Du behöver inte ha några andra "vänner" där heller än just vi i "fotogruppen". Men jag avvaktar ändå lite, möjligen kan jag fixa en egen sida på min nya hemsida med inloggning. Men det sker inte i brådrasket...
:-)

Della sa...

Alltså va, 50 porträtt är inget för mig i nuläget. MEN jag vet ju inte vart detta leder och vad det är för fototekniker så jag är ju nyfiken och vill självklart prova bara för det. MEN jag har svårt för att man "måste" någonting, såsom att säga två bra saker och en "så skulle jag ha gjort istället" - alla tycker olika och det är svårt att ge konstruktiv kritik till någon och som leder till något positivt.
Nu är jag krånglig va? Jag är gärna med och provar, tycker det låter spännande, men jag lovar inte att uppföra mig enligt reglerna. :-) Får man göra så?

AnnaKK sa...

Jag har ju testat att vara med i diverse olika fotoutmaningar och den i fjol (Tema52) var ju upplagd med ett nytt tema (vanligen ett ganska svårt ord som man skulle tolka i bild) varje vecka - och hur länge klarade jag av den!? <:-) Hm... Så sett tycker jag bättre om upplägget som 365 har, dvs att man väljer själv vilket tema från listan som man för dagen vill tolka - däremot är det ju alldeles för jobbigt att fixa ett tema varje dag (för mej iallafall) udner ett helt år.

Hur som haver! Jag skulle helst se en utmaning med de 50 fototeknikerna uppradade på en lista och där man själv fick välja fritt varje vecka vilken man ville göra just då. :-)

Men jag förstår ju att det pedagogiska aspektet (om man nu får kalla det så) falerar då, eftersom alla deltagare då antagligen skulle välja olika varje gång och därmed inte vara så synkade när det kommer till att kommentera/ge kritik. För det är ju mycket lättare att diskutera, och framförallt ge bra och konstruktiv kritik, om det handlar om något tema som man själv varit igång med under samma vecka. Men för egen del är jag rätt säker på att vissa teman (fototekniker) kommer jag inte att ha lust/möjlighet att fixa exakt då när de är på tapeten, och i så fall blir det väl till att lämna Walk Over de veckorna...? Vilket inte känns helt bra när det ju egentligen handlar om något jag VILL vara med och göra, bara inte just då... Eeeh? <:-)

Bloggintresserade