18 januari 2012

Svårt få till tiden!

Nä, jag struntar inte i min egen utmaning.
Och nä, denna bild är inte nytagen så den får inte vara med, även om det är lång tid. Nu minns jag inte riktigt exakt hur länge, men jag tror det var runt en halv minut en månbelyst natt.

Jag ska förutom jobba (och allt annat en mamma ska) även konvertera allt till mac och även nya dator- och bildredigerings-program. Det är mycket nytt och snart vet jag inte ens var jag har mina bilder. För det jag jobbar och färdigställer i det nya systemet kan jag inte skriva till det gamla som det ser ut just nu. Med andra ord, typ kaos. Min hemsida har jag ännu inte hunnit titta mer på och så ska ju julen ut!

Så detta är bara en-dåres-försvarstals-inlägg som säger att någon fritid just nu inte existerar. Men så fort jag kan ska jag lägga upp mina bilder också! Nu känns det viktigast att kommentera era och se till att utmaningen flyter på för er som är så rediga!

Vi säger också välkommen till Arto som valt att följa med! Superkul Arto! Han har dessutom också lagt in en bild till resultat Teknik 1, kila in och titta på den också. Men hans länk ville inte funka riktigt för mig, så jag tog vägen via hans vanliga bloggadress.

11 kommentarer:

AnnaKK sa...

Go´morron du kära stressade bloggvän - vilket hektiskt liv du har! Ta´t lugnt så det inte slutar med en hjärtinfarkt eller nåt... Hua! 8-X

Vilket superläckert foto du la in här! Strunt samma att det inte får vara med i utmaningen - det här var precis vad jag ville se i sammanhanget!! :-D

Det vore så himla häftigt att testa med såna jättelånga exponeringstider nån gång, fast jag tror inte jag har all utrustning som behövs? Tror iallafall att jag behöver en fjärrutlösare för att få kameran att "hålla på" så länge, och det är en manick jag ännu inte har blivit färdig att skaffa mej. Har inte heller något gråfilter, vilket ju behövs för att lyckas med långa expoeringar på dagtid. Köpa - köpa - köpa!!! ;-D

Hur som helst... Just att fånga vattenrörelser på det viset som du har gjort på ditt foto, skulle jag vilja testa. Fast kanske hellre havet då (typ vågor som slår in mot en sand- eller klippstrand), än den lilla fjutt-ån här utanför! Fast om jag skulle hitta en cykel eller nåt liknande skräp i ån, så ska jag komma ihåg ditt foto och försöka mej på något liknande! Så himla fräckt motiv ju!!!

Tack för kritiken. Det där du skrev om att knipsa av växten, var ju ett superbra tips. Nästa gång tar jag med stativ OCH en extra långskaftad sekatör till ån! :-D

Bonnfrua sa...

Gillar din bild!

Tack för kommentaren. Och visst var det en en lång slutartid jag hade, lite medvetet för att överdriva det hela.

Nästa utmaning ska bli kul att exprimentera med!

Men du, vilekt fullproppat program du har! Och så strulande teknik ovanpå det. Hoppas att allt löser sig tillslut så du kan få lite arbetsro!

Elisabeth Källblad sa...

Det man kan göra i ps (klona bort något) är oftas lättast i verkligeheten, och tillåtet, (att ta bort).

Nej, du behöver inte köpa - köpa!
Vi har det rätt mörkt väldigt tidigt här i Sverige denna årstid, så gråfilter behöver du inte.
Stativ har du och så sätter du den på självutlösaren.

Men det är klart, ska du använda bulb-tiden så måse du hålla nere avtryckaren. Jag hade en sladd till kameran vill jag minnas. Men det var till min förra, och jag tror ine den funkar till min nuvarande?
Nu blev jag nyfiken. Måste kolla upp detta ordentligt.
Kommer med ett vettigt svar vad det lider...

Elisabeth Källblad sa...

Å där skrev Bonnfrua en kommentar samtidigt som jag filade på min!
:-)

annette sa...

Fritid tycks en del ha för mycket av och andra ingen, visst faaan är det galet det hela.
Och den fritid vi har borde ju oxå vara en fritid där vi skulle kunna göra det vi vill göra utan att stressa, sedan påstås det att vi behöver sova sådär 8 timmar oxå, det går ju inte ihop sig alls det.
Tycker Du är beundransvärd som trots att Du inte hinner själv lägger ner så mycket jobb på den här utmaningen.
Betydligt bättre i axeln/armen nu, men jag får inte rivstarta och kommentera och titta hos alla på en gång, för då är det kört snart igen.
Tycker verkligen om Din bild, måste ha varit lång slutartid, skulle haft svårt att hitta ngt tips för förbättring av bilden!
Ha en fin helg!
Kram!
annette

Arto sa...

Hej.
Underbar bild.
Min tur att lyfta på "kepsen".
Bra komposition samt att komma på ideen att fota i "total mörker".

Jag väntar på att få se ditt "porträtt, rörelseoskärpa" när du hinner.

Det uppstod en del frågetecken kring mina bidrag till fotouppdrag 2012.
Nu har jag uppdaterat min blogg med mer information.vv

Som jag sagt och kommer att upprepa:
Sikta mot stjärnorna, träffa trädtopparna och landa på magen, så har man gjort något i alla fall.

Med vänlig hälsning Arto

Elisabeth Källblad sa...

Det största problemet är nog att jag har lagt till att byta massor av datorsystem och program.

Fler och fler saker får jag till på macen, men bara en sådan enkel grej som att lägga in flera rader i ett redan befinligt dokument med rader stoppade mitt arbete under en timme som jag letade hur och var man kunde göra det!
Om jag fann det? nä, inte denna gång! Men däremot hittade jag en annan litet knapp som gjorde att en massa tumnaglar försvann från ena skärmen (jobbar ju nu med två skärmar) och lät mig ta komandot av lightrom igen!

Alltså, så busenkla saker, när man kan dem!

Ta du det lugn. Det är viktigast att du blir helt i ordning.

Om utmaningen så böjar jag ju med rätt enkla saker, för att alla ska kunna följa med och tycka det är kul. Min plan är att det så småningom ska bli tuffare. Det är bara kul om så många som möjligt är med på tåget!

Ha det jättefint nu Annette!

Elisabeth Källblad sa...

Oj, hej Arto, såg inte din kommentar i natt...
Det var faktiskt jag och Jani som var ute några gånger den sommaren. Men just denna natt var det jag och dottern.

Ska ut och kika på din blogg igen då! :-)

annette sa...

Nu börjar jag bli orolig för Dej, hoppas verkligen att det är jobb och elände med nya tekniken som stör Dej och inte att det ngt annat strul. Tror när jag förstått hur bökigt Du haft det att jag avstår från det byte jag tänkt;)

Var rädd om Dej!

Kram!

annette

Elisabeth Källblad sa...

Ibland finns inte orken kvar till det som inte är viktigast... och där får vi nog placera bloggen. Familj, barn, jobb måste gå först och så har det varit nu.

Hoppas jag inte får dig att avstå ett bra byte?!
Felet jag har gjort är väl att jag bytt så mycket på en gång! Från PC till macbook. Börjat använda två skärmar och satt mig in i kalibrering av skärm. Bytt från mus till ritplatta. Bytt från Bridge i PS till Lihgtroom.
Dessutom under samma tid börjat jobba med även reklambilder, vilket kräver helt andra saker än tidningsbilder.
Om vart annat har jag fått sitta med läroböcker, instruktionsböcker och lexikon för att bara göra mitt jobb... Då är det tufft!

Tack för att du står ut med mina stunder borta! Det blir bättre vad det lider! Kram!

annette sa...

Du är otroooolig som fixar allt, och helt klart måste Du prioitera om det överhuvudtaget skall fungera när det är så pressat, och tacka nej till jobb är ju egentligen ganska så otänkbart som egen företagare, har ju själv varit det en period i mitt liv.
Bara Du ser en ljusning framåt då det inte är så pressat så är det okej, för Du orkar inte i det här tempot hur länge som helst!!!
Jäkligt snyggt av Dej att klara ut allt detta med byten Du gjort!!Kram!

annette

Bloggintresserade