27 juli 2011

Scout-packning (Bild nr 196 rest 169)


Den lite bistre äldre mannen är scoutledaren, men det hade ni säkert redan förstått!
Nu kom killen ut ur tunnan utan hans hjälp.
Till tjejernas stora munterhet.
(Han skadade sig inte, som tur var.)

Det var packning till camp in camp i kväll för Grästorp, Bjärke, Essunga och Nossebro SSF-scouter. De under fjorton år som inte får vara med på det stora världsjamboree lägret.
De kommer däremot ta emot 100 besökare (från hela världen) per dygn, i fyra omgångar, från det stora lägret till camp in camp. Besökarna ska få uppleva hur svenska scouter genomför sina hajker och sova över en natt vardera.
På torsdagen sedan kommer våra ungdomar få vara gäster under dagen och kvällen på det stora jamboree-lägret.
Spännande!

4 kommentarer:

Morten Pedersen sa...

Det er flott at de har noe så fint å holde på med.

AnnaKK sa...

Måste erkänna att jag har dålig koll på det där lägret, fast att det är så pass nära här. <:-) Okej, jag har ju läst en del som stått om det i tidningar och så där - men jag tror egentligen att man måste uppleva det själv för att fatta hur stort det faktiskt är!? Just nu är det där lägret tydligen Skånes fjärde största stad!! Häftigt är ju lixom bara förnamnet. :-D

Elisabeth sa...

Detta läger är ju planerat sedan år tillbaka, så ungdomarna är ju verkligen peppade nu!
Lite tanke finns tyvärr också, i alla fall hos en del föräldrar, på terrorattacken i Norge. Här blir ju över 40.000 ungdomar från hela världen samlade på en relativt liten yta.

Men som är så viktigt, ingen terror ska få oss att rädda inte våga leva i den fred och frihet vi värdesätter så högt!

Ha en fin dag i dag!

annette sa...

Har ju läst en hel del om detta läger, enomt stor händelse. Men som Du skriver så har nog händelserna i Norge påverkat både en del barn och föräldrar. Fast vi får inte stänga vårt samhälle för att det finns galningar som vill göra om samhället till något annat som "dom" tycker att det skall vara.
Skön känsla i bilden med ungdomarna som tycker allt är kul och så den lite stränga ledaren som undrar hur detta skall sluta;)

Ha en bra dag!

annette

Bloggintresserade