29 juli 2011

Scoutmärken (Bild nr 200 rest 165)


Nej, jag har inget emot att det blir många märken.
Nej, inte att sy på dem heller.
Bara att barnet växer och måste byta skjorta!

Inför lägret nu så hade jag av någon outgrundlig anledning helt förträngt både nya scoutskjortan och alla dessa märken som ska flyttas över!!!
I morgon bitti far de iväg till Camp in Camp.
Dottern med (nästan) alla märken på nya skjortan.
Phu!
Gissa vad jag gjort i dag?
:-D

9 kommentarer:

AnnaKK sa...

Hm!? Att barnen har syslöjd på schemat i skolan, innebär alltså inte att mammor slipper utöva sömnad sedan de själva har lämnat plugget bakom sej?? ;-)

Känns som det skulle behövas något innovativt här... Märken som inte ska sys fast, och som är lätta att flytta vid behov. Kardborrar? Magnetiska? Klura ut nåt snabbt, så kan du i bästa fall göra storkovan på din uppfinning när du hälsar på de 40 000!!! :-D

Morten Pedersen sa...

Ja det kan jo bli litt av en jobb å flytte over alle de fine merkene.

Bonnfrua sa...

Det var allt en hel drös med märken att flytta över till nya skjortan. Det tar sin lilla tid!
Hoppas nu att de får en bra camp in camp utan allför mycket regn!

Elisabeth sa...

Bra idé Anna! Men det skulle tarva en form av "superkardborre" för de ska sitta kvar också, märkuschlingarna. I tvättmaskinen, i skogslekar och i alla ta-fatt-lekar-förmodligen-kärlek-börjar-med-bråk-varianter...
Men har du någon i tanken, ut med bara! :-)

Litt jobb kan man nog säga det blev Morten! :-)

Japp, Bonnfrua, det tog tid, speciellt för att jag ogillar det och la ifrån mig handarbetet hela tiden...
Till råga på allt sa en av scouterna i morse till tösen
-Det ser ut som om du sytt på dina märken själv!
Morrl, ungar alltså!!! Ha ha ha!
Jag erkänner, hatar att sy! Superstark björntråd, långt mellan stygnen och fäst ordentligt, var min melodi! Det har funkat förr.

Men det ska väl inte regna där de är? Tror gubben kollade in SMHI och som spådde en helt torr vecka.
Annars har de regnställ med och eldningsmöjligheter i tälten för att torka upp blöta kläder.
De har alla varit med förr, som syns på alla lägermärken!

annette sa...

Ingen bra patentlösning på att slippa sy, men jag kan själv konstatera att jag på min nya ryggsäck inte flyttat över och sytt Ditt mina märken från olika toppbestigningar i Norge;)
Annars känner jag igen detta med björntråd och glest mellan stygnen;)
Väldigt mycket märken tösen har fått ihop, hon får väl nästan köpa en extra stor skjorta nästa gång;)
Tror inte Ni behöver vara oroiga för vare sig väder eller annat.
En Scout klarar sig alltid!!

Hoppas Du har det bra på jobbet!

annette

Bonnfrua sa...

NOg kan man se att de varit med förr. Väderprognoserna har jag inte koll på, men de har ju en förmåga att vara just prognoser...

Undrar om du vet svaret på min fråga: När makens hemsida ska göras om osv, bilderna är ju mina, ska man bara skriva det i text eller ska jag märka dem med mitt namn??? Vad är brukligt?

Elisabeth sa...

Annette, när ungarna nu blir lite större, så gör de en lägerbålsfilt (eller vad det nu hette) och syr fast sina märken på den i stället! Jag ser fram emot det. STort!

Här är det superkvavvarmt, med lite åska i luften. Jag var i godan ro på ett litet musikuppträdande när räddningstjänsten ryckte ut, och därmed slut på den friden. Men det var också en solskenshistoria på sitt sätt, återkommer till det när det kommit ut på webben.

Bonnfrua. Det ska dels stå i en text, som typ på min blogg här. "Alla bilder... osv" Sen ska alla bilder vara märkta i filinformationen. Om du har bridges så högerklickar du på bilden där och då kommer det upp en ruta där det står filinformation. Där fyller du i, på IPTC fliken ditt namn och valda delar. Jag har namn, ort, telefonnummer, e-post och hemsida.
Du kan också skriva i dem direkt i Metatdatafliken under förhandsvisningen av bilden i Bridges. Där finns en avdelning IPTC Core, bara klicka på raden och skriva in.

Så det är svaret på din fråga. Sen kan du ju också vattenstämpelmärka dem om du vill, eller bara ha en liten copyrightsymbol med namn o så.
Men de två nämnda är brukligt och skyddar dina bilder enligt lagen, (dock inte i verkligheten)
Så en annan viktigt detalj är att gör inte bilderna större än de behövs på hemsidan, för om / när någon laddar hem en bild,så kan de i alla fall inte göra så mycket med den... Annat är kanske njuta av för egen del.

Tja, ungefär så, hoppas du blev lite klokare!

annette sa...

Hoppas då att "ungarna" blir stora fort;)

annette

Bonnfrua sa...

Tack Elisabeth för informationen ang hemsidans bilder!!!! Jag hoppas vi får de sista koderna i början av veckan så vi kan genomföra flytt och förändringar!! Då blir jag kanske lite klokare på vad allt du skrev betyder... :-)

Önskar dig en bra vecka med scouter och annat!!!!

Bloggintresserade