24 juli 2011

-Wow, ett rykande färskt blåbär (Bild nr 192 rest 173)Har varit och plockat blåbär...

6 kommentarer:

AnnaKK sa...

Det är alltid lika spännande att se vad som MER har följt med HEM i påsen (eftersom jag inte har nån korg...) efter en bär- och/eller svampplockartur. ;-) Fast en sån där "borste" har jag nog faktiskt aldrig hittat i min påse - men desto fler spindlar, larver och sniglar. :-)

Här ser det knalt ut med blåbär, men desto fler lingon tycks det bli.

Jag tror inte jag skrev om kvalitetsskillnad på objektiven (men visst är det sån också!) utan om kvalitetsskillnad på bildfilerna!? Och med det menade jag att det billiga Tamronobjektivet med kortare brännvidd inte fångar alls lika många och fina detaljer som det dyra 70-200 Canonobjektivet gör - även på bortåt 200 meters avstånd. Men på ett fötminskat och uppskärpt bloggfoto ser man inte det (skillnaden alltså) lika tydligt som när man klickar fram originalfilerna på en stor datorskärm och jämför dem där. Det var det jag åtminstone försökte skriva/uttrycka. :-)

Sivinden sa...

Fantastisk bilde!

Morten Pedersen sa...

Det ser ut som om den krabaten er mere interesert i bladene.

Elisabeth sa...

Han följde inte med frivilligt! Jag såg flera just sådana här superborstiga typer på blåbärsbladen. Men hade inte något macro med ut i skogen när jag jobbade.
Vad gör en fotonörd då? Jo, tog den tomma drickaflaskan och kidnappade den!
Sen bodde den i flaskan (åt upp alla bladen) sen i fredags. I går fick jag äntligen fotat den! :-)
Nu bor den i en öppen hink, med massor av blåbärsris jag plockat, i väntan på att jag ska transportera tillbaka den i morgon. Den överger inte sina blad och därför stannar i hinken (som står utomhus under tak)
Tja, vad gör man inte för sina modeller...

Hemma i vår skog finns inga bär, men där vi jobbade ngr km bort, fanns mängder! Fast nu har skördaren och skotaren rockat loss, så det är väl bara mos nu. Hmmm, jag räddade nog livet på krypet då! (Och det blev någon liter bär i frysen, efter arbetstid)

Tack Sividen!

Morten, jo, du har rätt, krypet är bara intresserad av bladen, men bilden kändes roligare så här! :-D

annette sa...

Alltså, återigen en väsentlig mellan Dina ögon och mina, för det första plockar jag inte blåbär i närheten av ett sådant kryp, för det andra skulle jag aldrig plocka med mej en sådan varelse hem;)
Har nog lite fobi vad gäller håriga småkryp, fast jag gillar verkligen Ditt tilltag och bilden blev ju verkligen snygg, anorlunda blåbärsbid!!
Min GPS är en Navigon 70 Easy, runt tusenlappen kostade den, men skall man ha någon nytta av den framöver så måste man ju se till att köpa till lite uppdateringar för olika delar!
Om Du köper någon så ta reda på priset för att kunna uppdatera kartor och annat, i mitt paket ingick väldigt bra rabatter på t.ex att uppdatera kartor. Skulle kostat närmare 900 kronor, men fick i kartongen ett häfte med diverse rabattkuponger som jag kunde använda via datorn, så just denna uppdatering kostade bara mej 200 kronor för två år! Det är viktigt att kolla upp den biten, för annars kan det säkert kosta skjortan!

annette

Elisabeth sa...

Tack för den informationen! Funderar skarpt på en GPS.

Du ska få se den här typen i helfigur sen här på bloggen strax. Han är helläcker. Jag var bara tvungen att få reda på vad det var för kryp, men han var inte med i min bok. :-(

Och visst blev det lite kul med blåbäret! Jag var bara tvungen att lägga på lite rök på den...
:-D

Bloggintresserade