21 juni 2011

Bild nr 151 rest 214


Det blev åska i dag igen. Blixten slog ner precis intill och strömmen försvann.
Som tur var inte nätet... nu när min tråd äntligen når fram igen!
Phu!

Bilden är tre olika och ihopsatta med olika blandningslägen.
Blomman är det dessutom en zoomeffekt på. Rätt enkel bild egentligen.
Sen är allt webbskärpt och namnad.

4 kommentarer:

Bonnfrua sa...

Skönt att "nätet" klarade åskan!
Din bild är härligt ihopsatt, paraplyt ger det hela en "Mary Poppins-känsla" som jag gillar.

Kallt och eländigt ute idag, ska jag försöka bli klokare på pse eller knyppla? Eller kanske både och??? Man kan lugnt säga att knypplingen kommit på undantaget sedan pse hamnade i datorn. :-)

Elisabeth Källblad sa...

Kul du tänkte så, för jag hade en "Mary" med först, men det såg så uppstyltat ut med tre saker i bilden, fick liksom inte till det på ett bra sätt. Så jag tog bort henne.

Knyppla eller ps? Svår fråga! :-D
Men vad gör du med resultaten. Bilderna och spetsarna? Vilka använder du mest?
Men det är så fruktansvärt mycket man gör vid datorn att jag tror det är bra att göra lite "riktiga" saker också, så gå du och knyppla en stund (innan du sätter dig med ps ialla fall...)
:-D

annette sa...

Oh, vad jag tycker om den här bilden, så snyggt ihopsatt och paraplyet blir lite som pricken över i det här fallet, måste ta mej tid att testa detta med olika lager, för det handlar ju om att ta tid, kanske när 365 är klart för i år;)
Detta med semsterbilder och jag är ett kapitel för sig, reser jag tillsammans med någon annan så brukar vi ibland titta på varandras bilder, kan bara säga att det skiljer sig väsentligt.

Sällan jag har fotat några direkta turistvyer och motiv, men allt annat som dyker upp och som finns i vardagen, det har jag med hem på minneskortet.Och det är det som är min semester, älskar att leva och vara med i vardagen på en främmande plats.

Hoppas nu i tråden får några mer "smällar"

annette

Elisabeth Källblad sa...

Kan tro att det skiljer sig, dina val av motiv ser lite ut som mina också gör från semestrar. Jag vill minnas det där man åt, det man såg, det man störde sig på, eller bara älskade att se eller vidröra. Det där som man möttes av direkt när man slagit upp ögonen på morgonen, den helt underbara/förhatliga toa/duschen eller den där kyparen som alltid såg så sur/glad ut!

Men sen tar jag nog också några rena turist- vykorts-bilder. Jag vill liksom ha allt att välja på när jag sen ska visa. Och om stället är känt för en viss vy, vill jag ju ha den också förevigad. Ibland har jag också köpt vykort som åkt in i fotoalbumet.

Kul du gillade mitt ihopplock! Det är lite kul att sitta och testa hur olika bilder funkar med varandra. Tack!

Bloggintresserade