14 juni 2011

Pippi på Pålle (Bild nr 147 rest 218)


I dag är jag trött.
Trött på att inte ha riktig uppkoppling!
Att ladda en sida tar upp till tio minuter!!!

Bilden tog jag för en liten tid sedan, men det har varit så mycket pippi det senaste att den nu får hänga med av bara farten!

Den är sänkt i färgmättnad och webbskärpt. Tyckte inte bilden behövde något mer, eller?

5 kommentarer:

AnnaKK sa...

Men WOW!!! Det här fotot är så otroligt BRA, så jag (nästan) blir alldeles stum! :-D

Älskar att hästens öron och man (men inte ögon!!!) kom med, och att du inte zoomade in mycket mer på sädesärlan och därmed bara hade fått med hästens bakdel i bild. På det här viset blir ju hästen som ett böljande "bergs"-landskap mot den gröna bakgrunden. Så himla bra komponerat!! Och fågeln har du precis lagom mycket kontakt med - den har sett dej, men är kaxig nog att inte bry sej speciellt!!! :-)

Är det inte samma lagningstid på bredband som för vanlig telefon, dvs tre arbetsdagar?? Fast det är klart... Bara för att de har en policy att fixa fel inom den tiden så finns det ju inget som säger att de MÅSTE göra det... :-/ Har det blåst ner träd över ledningen eller vad är egentligen problemet??? Håller tummarna för att det inte ska dröja så länge till innan felet är fixat!!

Förövrigt... Nyfikenheten på hur det står till med ägget bara växer och växer! Tänk om det faktiskt kläcks!? Vad ska du göra då? Ta föräldraledigt från jobbet i några veckor??? 8-D

Bonnfrua sa...

Härlig bild, kan bara instämma i det Anna säger!
de är verkligen häftiga sädesärlorna, små tuffingar på nåt sätt.
Kul att du gillade hur min bild var beskuren... det fanns liksom en tanke med det. Men det var svårt att få en bra "pärabild" den blev inte riktigt som jag tänkt... men men...

annette sa...

Kan bara instämma i de övrigas lovord om bilden, plus att jag ger Dej en eloge för att Du hann med att få pippin på bild och även få bilden så skarp. När jag ser en fågel så knäpper jag snabbt som sjutton och får alltid dåliga bilder.
Nu får "dom" banne" mej se till att fixa Ditt bredband, dom måste ju tänka på Din utmaning som kräver ett fungerande bredband, skall jag ringa och snacka med dom,)

annette

Bonnfrua sa...

Aha, det är ett nytt lager som ska till innan den gautiska oskärpan "fastnar". Har missat den lilla (men betydelsefulla!)detaljen.
Tack så jättemycket för hjälpen!!!

Hoppas er uppkoppling snabbar på sig snart. Det är ju massor av sådan reklam på tv om hur snabbt och mobilt allt är... då borde de väl kunna fixa´t även hos er kan anm tycka.

Elisabeth Källblad sa...

Tack Tjejer!!!

Jag vet ärligt talat inte vad dom pysslar med, men skyller på varandra gör de, den vi betalar uppkopplingen till och deras grossister på telefonledningen...
Ska ringa i morgon igen.
Är så SUR nu!
Fick åka ut till stora vägen för att skicka iväg en jobbansökan som det var deadline på idag!

Anna, ägget är inte kläckt, så det är nog tomt... trist.
Annette, jag tror du blir för ivrig och därför även trycker ner hela kameran och därför får oskärpa på dina "snabba fågelbilder" Du rör helt enkelt kameran. Träna på att låta pekfingret smeka ner avtryckaren!

När det gäller kompositionen på bilden är detta inte den första bilden på paret. Jag tog först en direkt, för att få med fågeln, det var det primära (måste ju visa Anna jag kan ibland jag med...) När jag hade säkrat en fågelbild, då kunde jag börja tänka på kompositionen. Så jag gick i en vid båge runt hästen tills jag kom till framsidan, hela tiden kollade jag i sökaren och rörde mig långsamt. Först här, detta är sista bilden, var jag nöjd med det jag såg.
Och ja, jag tycker också att öronspelet är av stor vikt i bildens berättelse. Ögon däremot hade tagit fokus från pippin.
Bilden är inte beskuret något, det var så här jag tog den.

Bloggintresserade