12 juni 2011

Studentfotografering (Bild nr 145 rest 220)


Alltså, detta är Carl von Linné, i 2011 års tappning!
Honom träffade jag i morse, i Grästorp, och det är det närmsta jag kommer det jag egentligen skulle velat lägga upp här i kväll.

Nämligen:
Studentbilder på en kille jag tagit i dag.
Blev så nöjd, och fick riktigt till det.
Men, hade det varit du, så hade du velat se bilderna själv först.
Därför blir det inget här nu!
:-D

Vad har då Linné gemensamt med studenten?
Tja, bägge bilderna är svart-vita. Det är porträtt. De är män. Både är nyfikna på att lära mer. Bägge läste natur.
Och, framför allt, bägge har blivit fotograferade av mig just i dag!
:-D

Bilden är konverterad till svart-vitt. Webbskärpt, namnad och ramad.

6 kommentarer:

Fred Rune Rahm sa...

eget fint svart-hvitt arbeid. Bildet ville blitt helt annerledes, - og mindre interessant, i farger

AnnaKK sa...

Jag har inget minne av några glasögon, men annars är det ganska likt de Linnéstatyer som finns lite var och stans i Älmhults Kommun. :-) Och dem (eller två av dem - det kan hända att det finns fler, som jag inte känner till) har jag fotograferat vid något/några tillfällen. ;-)

Du får skynda dej att lägga upp porträtt på studenten, för igår blev jag tillfrågad om jag kan fota "vår" student nån dag framöver, så nu behöver jag både inspiration till poserande och så där och eventuellt lite allmän rådgivning!?! (För jag tror inte hans mamma skulle uppskatta det där "glasfotot" på honom som jag la ut i bloggen häromdagen - iallafall inte till tack-korten. Fniss!!)

Det är ju lite underligt, för när jag fotar fåglar eller insekter så tänker jag för det mesta en hel del på att även bakgrunden och så där ska bli bra på bilden, och givetvis på att kreaturet ska visa upp sej från sin allra bästa sida. Men när jag får folk framför linsen blir det oftast så att jag t o m glömmer bort att be dem rätta till kläderna, och i ansiktet är det nästan bara öppna eller stängda ögon som jag lägger märke till. Med följden att mina porträttbilder sällan eller aldrig blir något att skryta med... 8-X

annette sa...

Vilken skön känsla Du fått fram av Linné, precis så som föreställer mej att jag skulle upplevt honom IRL.
Klart studenten först skall få se sina bilder, väntar så gärna!
Min semester på egen hand har gjort susen, var precis vad jag behövde.
Behövde få vara själv och precis som Du skrev kunna ta dygnet i min takt, eller snarare otakt;)

annette

Elisabeth Källblad sa...

Takk! Fred! Helt rätt, denna bild passar inte alls lika bra i färg. Men jag gillade just molnen och säden bakom honom. Lite Linné liksom!
Försökte komma ut på din blogg, men utan fungerande uppkoppling gick det verkligen inte. Jag ska försöka igen när de fixat min tråd!

Anna, jag tror inte jag är den rätta att ge råd, jag prövar mig fram själv i just student. Kanske därför jag blev så nöjd, för att det gick så pass bra?! Men det är som du säger, tänk på bakgrunden. Sen ta massor av olika vinklar och olika ställen. Helfigur och porträtt.
Jag har gjort iordning en favoritbild själv, när de säger ok kan jag lägga ut den, men jag vet inte när jag hinner träffa dem.

Tack Annette! Synd jag inte var med på din resa. Blev ruggigt sugen när jag läste dina ord. Sen ploppade det upp reklam på AB:s sida om just resmålet Kroatien...
Men å andra sidan, ville du vara "ensam"!
Kul du gillar min "Linné"!

Ha en fin tisdag nu!

AnnaKK sa...

Dottern går sin sista dag i skolan idag, så jag tror inte det blir något fotograferande (de ville visst ha foton på båda tillsammans också) förrän tidigast imorgon. Bara det nu inte ska regna en massa den kommande veckan eller så... :-I

Jag tog ett foto på dem i fredagskväll som blev hyfsat, bortsett från att dottern ler med hela tandställningen (och det är rätt mycket "skrot" hon har i munnen... Både uppe och nere!) och att pojkvännens slips och kavaj "fladdrar" alldeles för mycket. Men å andra sidan - det var ju precis så där glada och uppspelta de faktiskt var! ;-D

annette sa...

Ja, jag ville åka ensammen kanske för att det ressällskap som fanns att välja på inte alls är intresserad av fotografering, utan mer strand och partyliv vilket jag inte är:))
Hade Du följt med, så hade jag gärna valt att åka i Ditt sällskap!!

annette

Bloggintresserade