27 maj 2011

Häggspinnmalen variant 2 (Bild nr 127 rest 238)



Nu var det lite roligt att leka igen, fick lite inspiration av Anna.KK.
Dessutom kunde jag sitta en stund nu på kvällen och mussla lite med bilden.

Det är tre bilder, (två inkopierade, kantmaskade och sänkt opacitet), ljus-vinjenterat, namnad, ramad med upptagen färg, slutskärpt för webben.
Klicka på bilden för större format.

Ha en trevlig helg!

5 kommentarer:

AnnaKK sa...

Det där blev ju riktigt BRA!!! :-)

Och roligt när man kan bidra med åtminstone lite inspiration.

Faktiskt så tror jag MYCKET på det där du skrev om att leka lite med kompaktkameran för att den vägen få igång fotoinspirationen igen. Det finns så mycket man kan ta sej för med den kameran som inte funkar alls lika bra med systemkameren. (Se mitt inlägg idag!)

Hoppas det inte är värre med dotterns knä (var det väl?) än att hon kan träna igen i veckan som kommer. Och så önskar jag förstås hennes lag ett stort LYCKA TILL inför dagens drabbning! :-)

Ha en fin dag!!

Elisabeth Källblad sa...

Tack, kändes bra när jag gjorde den!
Ja, som syns i mina inlägg är det mest avbildningar som varit ett tag. Det har blivit så pga en liten leda som letat sig in. Eller om det har varit ett för stort fokus på byggprojektet, så att ingen lekenergi funnist kvar?

Ja, vi hoppas det går bra för laget. En av de som ska spela i dag har sovit över och ska med på stan i dag, sen ska vi köra henne till matchen, så vi blir där med och hejjar.

Ha du också en fin dag och hoppas det inte regnar på dig. Just nu skiner solen här, men det skulle falla lite också...

Anonym sa...

Hej igen!

Det där med "inte samma känsla" med kompakten som med systemkameran gäller ju inte bara bildresultatet, utan i högsta grad vid fototillfället också. Det är jag den förste att skriva under på! :-) Då, förra helgen, när jag bara hade kompakten med mej på fotbollsmatchen till exempel... Först hade jag inte tänkt fota nåt alls, men sen dök ju tränaren upp en halvtimme efter matchstart iförd finskjorta och skinnställsbrallor (var lixom bara tvungen att föreviga honom i den munderingen - han kom på mc:n direkt från ett konfirmationskalas!), och när kameran ändå var uppe så blev det ju några klick till. :-) Som det på målet. Det blev suddigt för att jag trodde att kameran var klar, och rörde den, medans den i själva verket inte hade tagit fotot än! Det är ju sån tidsfördröjning mellan avtryck och klick så man kan bli tokig - iallafall när man är van vid en betydligt snabbare systemkamera!

Men man får väl rätt och slätt försöka se det problemet som en av de kreativa möjligheterna med just en kompaktkamera!? :-D

/AnnaKK

annette sa...

Finns nog ingen i hela världen som har en så "häftig" bild på häggspinmalen!!

Superhäftig,det är kul att lägga ihop några bilder och få till en helt annan effekt än vad som var från varje bild för sig!

Hoppas dagen gått bra!

annette

Elisabeth Källblad sa...

Så härligt med en MC åkande konfirmationskalasande tränare!
Ha ha ha jag kan riktigt se det framför mig!
Ingen tvekan att du gjorde rätt att plocka fram kameran, Anna!

Själv plåtade jag på matchen i dag... med D3:an...

Tack Annette! Kanske inte just det motivet man vill vara kreativ med?
Men jag gillade allt det vita, även om det var en vit död för löven.

I dag har det bara varit shopping och fotboll. Nu har jag suttit en stund vid datorn och lekt.
Alltså en mycket fin dag med barnen! :-D

Bloggintresserade