16 september 2010

En lugn dag


Flingan har mycket att lära, speciellt hur man uppträder inför 25 damer av rang.
Damerna i fråga är mycket skeptiska till det lilla vita knytet.

Helgen som kommer känns väldigt spännande. Har jag lite tur blir det också säsongens första ishockey för mig... hoppas! Sen valet, det blir kvälls/nattjobb... kul och spännande!

2 kommentarer:

AnnaKK sa...

Men sin vita och lite valpulliga(-krulliga?) päls blir hon säkert snart en av dem, ska du se! :-D

Det finns ett par fördelar med att plocka svamp i plastpåsar, och det är dels den att det är aningen lättare att (helst alltid!) bära med sej en liten lagom sådan i jackfickan än en betydligt större och ganska oformlig korg när man är ute och rekar i skog och mark... Och så den att man kan stänga in alla medföljande kreatur (spindlar och sniglar...) i plastpåsen, så man vet att man har dem i säkert förvar under promenaden hem och inte uppkrupna i jackärmarna eller så! ;-)

Men när det kommer till KÄNSLAN så är det så klart bara korg på svamppromenaden som gäller! Och sån där proffsig svampkniv med borste i skaftänden... :-) Och en BRA svampbok också, kanske!

Man ska förresten inte ha ljusa jeans och lågskor på sej heller, vilket jag av nån outgrundlig anledning hade igår... <:-)

Det blev nästan full pott av alla upptänkliga fel man kan ha, tror jag!? :-D Hade bara fattats att man fått med sej vita flugsvampar hem, och gjort en delikat stuvning på dem... Hua!! 8-X

Trevlig fredagkväll!!! :-)

Elisabeth Källblad sa...

Jag erkänner, jag är också en sån där som kan ha plastpåsar till hands. Men ofta har jag faktiskt små papperspåsar i bilen.

Det finns någon hälso-orsak till att man inte ska ha det. Äsch minns inte nu, men i morgon ska jag fråga svampextperterna som jag kommer träffa på jobb. Då kan jag motivera bättre... :-)
I morgon ska jag ha korg och olika papperspåsar med (och fika i bilen). I de påsarna kan jag lägga sån svamp jag är osäker på för att sen fråga experterna vid fikat. Redovisar resultat här på bloggen också! ;-D
Svampbok äger jag tre, men ingen sån där fin kniv med borste...
Lite kuriosa, förra gången jag var med på svampturen (privat) i Grästorp, jobbade jag helg i Essunga. Givetvis skulle ett hus brinna ner i Essunga (Främmestad), så jag fick kasta mig i bilen för att åka på det jobbet...

Ha en bra helg! Själv jobbar jag som sagt, fast med det roligaste man kan!

Bloggintresserade