21 september 2010

Jobbat i Grästorp under valhelgen.

Till och med i dag.
Omtumlande.
Men är inte färdig.
En stor fråga är nog egentligen helt enkelt Varför?
Måste påminna mig "med rätt att fråga tills en begriper"!
Återkommer.
Ungefär så.
Avrundade med lite kvinnligt andrum i Essunga i dag.
Skönt, där vet man vad som gäller.
Och varför.
(föresten, där mötte jag den hjärtligaste människan jag någonsin mött! Återkommer till detta också snart!)

4 kommentarer:

AnnaKK sa...

Det är kanske med journalisters frågor som med en annans svar på sånt folk säger till en... Man kommer ofta(-st) på i efterhand vad man borde ha sagt (och i ditt fall, kanske, ha frågat)... <:-)

Kan tänka mej att det var en underlig valvaka att följa, men krasst sett blev ju resultatet ganska normalt!? Med minoritetsregering, menar jag - och nett och annat nytt parti...

Man är ju tillräckligt gammal för att minnas Ny Demokrati - och hur det gick för dem sen! Vissa frågor får vissa konsekvenser när de inte behandlas öppet, så nu är det väl dags för de andra partierna att iallafall diskutera saken. Tillräckligt många medborgare verkar ju iallafall anse att det är mer än hög tid...

Kvinnligt andrum låter spännande. :-) Själv har jag haft nån slags kvinnlig andnöd här på morgonkvisten, efter besök av sotaren som lyckades svärta ner mer än nånsin förr! Sotluckan till ena braskaminen hade tydligen "skevat till sej" på nåt vis, så sotet bara for ut över gillestuge-golvet. Hå-hå-ja-ja...

Elisabeth Källblad sa...

Så rätt du har Anna! Det är precis så, och värre är det när man kör ifrån och kommer på att man skulle fotat i den vinkeln eller si o så. För oftast går det det ju faktiskt att ringa upp och fråga något mer i efterhand, men bilden är som den är på kortet!

Ny Demokrati minns vi! Tack för påminnelsen. Men i Grästorp blev det ett mandat till SD OCH ett till SvP. Vi skrev väl historia.

Först på natten skrev jag den här
http://nlt.se/startsidan/grastorp/1.962026-jubel-hos-moderaterna-i-grastorp

SD "finns" inte i vår kommun.
Svp hade avböjt att jag skulle få besöka deras valvaka. Från chefshåll fick jag veta att jag inte skulle skriva om dem.

På måndagen kröp det i hela kroppen. Efter att nästan hela dagen gått släpptes restruktionen. Tillsammans med ordinarie lokalredaktör blev det massor skrivet. Bland annat detta som är en mycket förkortad mix av min och lokalredaktörens texter i onsdagens papperstidning. (vi kommer ju bara ut måndag, onsdag och fredag)
http://nlt.se/startsidan/grastorp/1.964395--seger-for-vit-makt-miljon-

I tinninga har vi en halvsida var.
Och ja... det finns mer att önska.

AnnaKK sa...

De senaste dagarna har ju fokus styrts om lite i media och kommit att hamna mer på kommunvalet än riksdagsvalet. Och det är ju bara till att konstatera att SD har fått många mandat både här och där - väldigt många... Fler än vad det själva hade räknat med, så förhoppningsvis kommer många platser att inte kunna tillsättas eftersom det helt enkelt inte finns folk till dem!?

Igår redovisades förresten skolvalen, och det var ju ännu mer skrämmande... På en gymnasieskola i denna kommun hade SD fått 50% av rösterna!! Det säger en del om eleverna, men kanske ännu mer om skolan... Har man nån samhällskunskap värd namnet över huvudtaget på schemat??? 8-X

Elisabeth Källblad sa...

50%!!!
Och det är de ungdomarna som ska rösta i nästa val!
- - - - -

I Grästorp fick SD i 6-9 skolan 17% och det dröjer lite innan de står vid de riktiga valurnorna. M fick 29 och S 21.
I Essunga/Nossebro 6-9 skola fick piratpartiet mest, men har inte siffrorna i huvudet nu.

Vi har en gymnasieskola här, men det är typ 10 elever kvar i den, så det är inte relevant.

Visst kan journalister skriva löpmeter, löpkilometer om detta nu, och det görs. Men viktigare är väl vad som kommer göras irl?
Vi kan inte heller bara tro att det bara är oförståeende människor som röstat främlingsfientligt.

Har människan bivit så egoistisk???

Bloggintresserade