29 september 2010

Mer höst och skola


Bilden här ovan är en svamphink, från när jag jobbade Grästorp och vi var på svampexkursion. Den få illustrera ungefär vad jag själv fick med mig hem idag. Gulisar, trattisar, björksopp och taggisar. Gott-gott till middagen!Bilden här ovan är från Fåglumsdagarna, då ett stcc gäng var och visade upp en av sina bilar och den buss de har till tävlingarna. Imponerande. Fast... priset var väldigt högt på bilen, och inga bekvämligheter alls, inte ens AC! :-) Mannen på bilden heter Thed och jag har skrivit lite om honom i en kommentar till AnnaKK, därför denna bild här och nu.


Här är bara lite mer höst. Utan pol-filter. Det var ingen sol denna dag. Men busken finns utanför arbetsförmedlingen, komvux som inte heter komvux längre utan Nossebro lärocenter eller nåt sånt, och bostadsbolaget.
Men busken är så otroligt fin! Det ser ut som massor av små hjärtan i alla nyanser från grönt till mörkt röda! Har ingen aning om vad busksorten heter.

Nu är det föresten klart, det blir en liten minikurs på tre gånger, sen får vi se var vi landar. Start om två till fyra veckor, vi ska kolla av lite andra bokningar först.

4 kommentarer:

AnnaKK sa...

Om man tar bort datorn (eller vad är det för skärm?) och rattmuffen (!) så är STCC-bilen inte helt olik en folkracebil - inuti! ;-) Tänk om man kunde köpa en sån också för 6500:- direkt efter tävling... 8-)

Så det är regnet som tar bort prickarna på flugsvamparna!? Jag har faktiskt undrat om det var nåt genetiskt eller så - att vissa svampar är prickiga och vissa inte. Men där ser man. :-) Men de där prickarna kanske kan TORKA bort också!? ;-)

(Fast vi HAR ju haft regn, dock inte i såna mängder så det har gått ner ordentligt i marken. Strax under jordytan är det ganska så snustorrt...)

Kul att fotokursen blir av! :-)

Elisabeth Källblad sa...

Rattmuffen var inte i original! :-D Det var för dagen bara en plojgrej.
6500!!! Det hade varit grejor det, denna kostade 2,3 miljoner!!! och vägde 1200 kg med föraren inräknad. De kunde komma upp i en hastighet av 220 km/h på tävlingsrakorna!

Jo, så är det med prickarna. Jag lät nog lika förvånad när jag fick veta det av Karin (och Anders) Bohlin. De är svampexperter och har fått massor av internationella erkännanden mm. De är dessutom jourkopplade till sjukhusen vid misstänkta svampförgiftningar.
För inte så länge sedan fick en liten svampuschling åka taxi från Gbg upp till dem här för artbestämning! Flickan som smakat på den hade de redan satt in intensivbehandling på, utifallatt. Det visade sig vara en ofarlig liten rackare, och flickan kunde få åka hem.
Flugsvampsprickar regnar bort. (och det kanske kan räcka med ett snabbt, kort hårt regn?) Fast ja, kanske torka också, eller att något djur strykt av dem? Men när vi var ute med dem, så hade det regnat, så hon sa att de regnat bort på de flugisar jag frågade om, och att de bara sitter löst på.

Ha en riktigt bra torsdag!

Andréasson sa...

Elisabeth, vet inte om du fick mitt mail efter du kommenterat å min blogg. Men hoppas allt är bra med dig i alla fall :)

STCC bilen är inte helt fel, Thed Björk börjar komma i form nu.

Har gjort några reportage om ett STCC team och det är inga små pengar precis. Sen har ju Flash Engineering ingen dålig uppsättning på Team bilar, bussar, lastbilar m.m.

Hoppas allt är bra, du kan ju skicka ett mail.

/Benjamin

Elisabeth Källblad sa...

Men HEJ Benjamin!!!

Länge sen, ska kika in på det blogg också!
Allt är helt okay här!
Vad kul att vara med det gänget på banan! Det skulle jag också gärna göra.
Mejl kommer!

Ha det nu så himla gott!

Bloggintresserade