14 september 2010

Måndagstinninga


Det var mycket barn och ungdomar i måndagens tinninga. Som fick samsas om utrymmet med följder efter gymnastiklärarens fadäs. Det har blivit lite snurr inom hans politiska parti också. En story jag helst håller mig utanför journalistiskt, då jag har en snart tolvårig dotter på skolan.

Men i tinninga var Lekåsa marknad med, med femteklassare från Jonslundskolan som samlar ihop pengar till en skolresa i vår. Det var med från Bredöl F-5 skola och deras tema i år som är "Nyfiken Nu" och hur Nossebro skolas F-5 klasser vunnit vårlökar som du nu planterade på "Skandinavisk planteringsdag" som inföll i fredags. Till sist kom nu också scouterna med, jag hade skickat tre bilder, men endast en fick plats. Så kan det vara.

Det är sånt som är så härligt med lokalsidorna i tinninga. Vi får lov att se barnen och ungdomarna också. I morgon onsdag blir det lite äldre, typ 1000 år äldre grejor. Dessa hålvägar. Men också lite politik, golf och tipspromenader som varit.
Som kontrast till alla unga kör vi bilden på Bergstrollet, för att få en fin övergång till onsdagens forntida tema. Bergstrollet bor vid elljusspårets 90:e stolpe.

5 kommentarer:

AnnaKK sa...

Han liknar ju E.T. litegrann, Bergstrollet... :-D

Mmm, visst har lokaltidningar sin egen speciella charm med en härlig mix av det som händer nära + att man nästan varje dag (eller i varjefall flera gånger i veckan) hittar nån man känner omnämnd eller på bild. :-)

Samtidigt finns det väl ingen annan tidning jag retar mej mer på vad det gäller fel... Sakfel och stavfel och gud vet allt... Och inte i måttliga mängder heller! (Men nu talar jag förstås inte om din lokaltidning, utan om min. Tror inte jag bryr mej om att nämna den vid namn... Men där skulle jag hur som helst lätt kunna jobba heltid som korrekturläsare - om det nu fortfarande fanns nåt som hette så...).

Ha en fin dag!! :-)

-DES- sa...

I dagens NLT (onsdag) ser jag att du fyller en hel sida ..och mer, inte dåligt, måste vara ett roligt yrke att få vara ute så mycket och träffa så mycket folk. Nu vet jag vad en hålväg är, det hade jag inte kunnat gissa mig till, kul att man lär sig någonting i sin lokaltidning.

Känns det inte lite frustrerande att vara en så duktig fotograf, och sedan se sina bilder tryckta i tidningen med dess ganska dåliga tryck och papperskvalitet?

Elisabeth Källblad sa...

E.T! Javisst har du rätt, Anna!
En lokaltidning ska ju vara nära och folk ska kunna känna igen grannen och barnbarnet. Så är det.

Jag hoppas verkligen inte vi tyngs av sakfel och stavfel!!! Ibland kan det bli fel, då tar vi in en rättelse, folk brukar vara uppmärksamma. Men självklart gör vi allt för att det inte ska bli så! Stavfel har vi rättstavningsprogram och redigerarna till! :-D

Tack för vänliga ord Des! Sånt gör mig glad!
Jo, det är verkligen jätteroligt att få vara ute och träffa så mycket folk. Och framföra allt "Med rätt att fråga tills en begriper"

Har aldrig tänkt så om bilderna till dagspressen. Jag vet ju när jag tar dem vad de ska användas till och hur. Desto viktigare att ha ett bra utgångsmaterial?

Däremot student- bröllops- och sådana bilder direkt till kund är något annat. Liksom veckopress.

-DES- sa...

Säljer du bilder till veckopress? har du en bildbank som de kan gå in och titta på då, eller hur fungerar det?

Elisabeth Källblad sa...

Inte speciellt ofta kan jag påstå!
:-) men det har hänt några gånger att jag sålt hela reportage.

Bloggintresserade