06 februari 2011

Bild nr 38 rest 327


Det här är en mycket bestämt liten dam.
En riktig liten, här tankfull, tiger.
En oemotståndligt charmig sådan.
.
Bilden är från en barnfotografering jag gjorde hemma hos dem i vintras.

4 kommentarer:

AnnaKK sa...

Både blick och kroppsspåket säger mej att hon alldeles strax har bestämt sej ang ett högst avgörade beslut. :-) Var det den lilla tjejen som din dotter sen "busade lite med", och fotade tillsammans med den gigantiska nallen?

Tack så mycket för tips om hur man fixar till en skugga och så där! Är inte riktigt säker på att jag fattade vad du menar med "lägg den ner" och "vräng den" - men jag ska testa lite smått vid tillfälle och se om instruktionen faller på plats då! :-) Det har hänt nån gång förr att jag har försökt mej på att skugga lite, men då har jag bara markerat aktuellt område och mörkat ner det lite grann.

Elisabeth sa...

Just densamma tjejen. Men denna bild är tagen hemma hos dem vid ett tidigare tillfälle. Men sen ville de ha ett "studiobild" med hela familjen också, det var då min dotter "busade" med henne!

Jag vet inte vad du jobbar i för program, men i Photoshop är det Edit-transform-distort och sen kan man fixa med skew om jag inte missminner mig helt... ska inte svära på det.
Att använda föremålet är ju för att få en exakt likadan, men med andra propotioner o så som det blir på en riktig skugga. Glöm inte heller att sudda till kanterna mer ju mindre solljus. Mkt solljus,skarpa kanter.
Lycka till igen!

Bonnfrua sa...

Har i helgen testat lite med iso-inställningen. Det blev grynigt först, men sedan gick det bättre! :-)
Roligt att se hur det funkar!
Fö en bra bild på en bestämd dam!

Elisabeth sa...

Kul Bonnfrua.
Ja, det är en mycket bestämd liten dam.

Bloggintresserade