01 februari 2011

Bild nr 32 rest 333


En till av tjejerna från fredagens fotosession. (två kvar)
Jag har valt att göra en ljus slöja över henne, efter en lättare skönhetsretusch först.
Jag tycker det illustrerar en oskuldsfullhet som finns hos dessa tjejer som precis börjar kliva ut i vuxenvärlden, men som ännu är långt därifrån.
.
Snart kommer lite mer bilder från jobbet, men vi fick bara en sida till i morgon med.
Attans. Min kyrka och 70+ pingis fick stå över...

6 kommentarer:

Bonnfrua sa...

Tack för tips! Testade igår men de tekniska termerna... tja...Funderade på en fotokurs i höstas men det fanns inte ngn på rimligt avstånd, så jag fortsätter knyppla istället :-) den kursen är i "sockna" så det är bekvämt!
Har länkat, tack för att jag får det.

annette sa...

Helt underbar bild, oskuldsfullheten känns verkligen, slöjan är precis så där lagom "tjock" för att inget som skall ses försvinner.
Gillar oxå hur Du/hon valt hur hon skall posera på bilden, ger ett oskuldsfullt intryck men samtidigt lite av en ung "kvinnas" förtrollande sätt att med kroppen visa att hon är väldigt vacker.
Mun och ögon är så fint med i bilden!!
Du är väldigt duktig porträtt fotograf, ser fram mot nästa bild!

Ha det gott!

Kram

annette

annette sa...

Glömde;)
Detta med att inte få med sina jobb i tidningen tycker jag måste kännas lite frusterande,för Ni har ju lagt ner både antar tid och själ i varje jobb Ni gör!

annette

Elisabeth sa...

Du får fråga om det är någon term du undrar över, Bonnfrua! Kan jag så hjälper jag dig gärna.

Tack Annette! En del gillar absolut inte den ljusa "slöjan", däribland min dotter och en fotokamrat (han i bilen, och gryningsbilden). Men min vits är ju just att testa av så mycket olika bildbehandlingar som möjligt. Jag tycker det känns finstämt, och det gjorde mig glad att du också uppfattade det så!

De jobb vi gör kommer ju med, men det blir bara lite senarelagt när det "står över". Vissa jobb funkar det med, andra inte. Man får liksom bara gilla läget.
:-D

AnnaKK sa...

Hejsan!

Har kommit på benen igen efter gårdagens omgång. Phu!

En sån här slöja vet jag knappt om jag har sett innan - iallafall inte så att jag har lagt speciellt märke till det!? Tycker det funkar bra till det här porträttet, eventuellt för att hennes mun framträder så fint. Utan slöjan, med samma mun, blick och posé, misstänker jag att inte alla ögon skulle se henne som "bara ett barn". Men om hon däremot hade varit helt osminkad, tror jag porträttet hade varit bäst utan slöjan?

Är det bara ett vitt lager du har lagt över porträttet och sedan justerat optaciteten på?

Prickarna som låg över mitt foto i gårdagens inlägg var (som vanligt, höll jag på att säga) gjorda i Picnik. Ett slags filter.

70+ pingis låter också som något jag med vill hålla på med när jag blir gammal!! :-D

Elisabeth sa...

Skönt att du är bättre Anna!
Jag blev inte smitta när jag var hos dig i går... ha ha!

Helt rikigt. Så är ett sätt att göra det på, vitt lager och sänkt opacitet. Min dotter gör så.
Jag har däremot ökat lightness i Hue/saturation på just denna bild.
Man kan göra på massor av andra sätt också.

Tänkte det var en Picnik-effekt. Jag ska inte involvera mig i det programmet i år, tänkte jag. För jag vill lära mig göra "allt" själv, för att helt kunna styra alla steg och effekter efter just mina önskemål till just det fotot jag bearbetar. Det är ju min målsättning i år.
:-)

70+ pingisen var kul att se! Och de sa det var lite skador i sporten.

Bloggintresserade