19 januari 2011

Bild nr 18 rest 347


I dag blir det en HDR bild. Den är gjord av fem olika exponeringar, nattetid, som jag lagt ihop för att få ett stort dynamiskt färgomfång.
Bilden föreställer vårt bankkontor i Nossebro för 2,5 år sedan.

4 kommentarer:

AnnaKK sa...

Det var ingen som kom fram och undrade om du höll på att reka inför ett bankrån när du tog dessa foton!? ;-)

Det som kan HDR ordentligt får ju fram helt makalösa bilder - jag har aldrig haft riktigt tålamodet till sånt. Men lite fuskanden med tekniken gör jag allt som oftast för att bättra på partier i fotona som antingen har blivit för ljusa eller för mörka. Men jag har aldrig testat det där att ta flera olika exponeringar (då måste man ju använda stativ - RYS!! Fniss!!!) och sen försöka pussla ihop dem till bästa möjliga slutresultat. Men det är ju helt klart ännu en sån där sak som man borde göra "bara för att ha gjort det". :-)

Det verkar vara så otroligt mycket besvärligare med allt (???) man vill förändra själv i bloggdesignen om man har en Blogspot-blogg jämfört med om man har en Blogg.se-blogg!? Som med högerklicksskyddet då, till exempel... :-/ Jag har tyvärr inte minsta lilla tips att komma med (mer än att du får prova att googla på frågan). Kan ju inte tro annat än att det GÅR att få till ett sådant iallafall, och även om det inte hindrar den som verkligen vill ta en bild, så är det ju ett sätt att markera att det inte är okej.

Ha en fin dag! :-)

-DES- sa...

Snyggt!

annette sa...

HDR är något jag känner att jag skulle vilja testa en del, blir ganska så stor skillnad mot om man skulle tagit en enstaka bild.

Gillar den här bilden för att Du verkligen fått fram en hel del detaljer som gör bilden väldigt levande och även ett fint djup!

Ha det gott!

annette

Elisabeth sa...

Ta dig tid Anna!
Och nä, ingen ifrågasatte mig... kanske är för känd på orten?
Jo, blogspot har helt klart sina nackdelar!
Tusen tack DES!
Kom igen Annette! Klart du ska testa. Riktigt kul på vattenbilder! Kanske lägger upp en sådan vad det lider!

Bloggintresserade