11 januari 2011

Nu vänder vi blad, sa kungen (Bild nr 11 rest 354)


Detsamma säger jag.
Nu glömmer vi isen och vintern och ser framåt!
(Tänk om det var SÅ enkelt!)
Bilden tog jag i dag här hemma.
Fullkomligt livsfarligt nedisat överallt.
Vatten och is, och nu kommer minusgrader igen.
Vill inte salta för Flingans skull, så nu har vi spridit aska där vi behöver gå.
Det är snällt mot Flingan, men inte mot hon som har ansvar för golven... gissa vem?

7 kommentarer:

annette sa...

Ja, tänk om det var så enkelt, samma läge här vad jag hört och sett ut genom fönstren.
Hur sjutton kan Du få is att se så vackert ut som det gör på Din bild, så fantastiskt ljus i bilden, och väldigt snyggt tonat i vänsterkanten.
Har mycket att lära, för om jag kunde detta vore det ju roligt att även fota is;)
Ha en bra dag, men jag förstår att askan förtar lite av en bra dag;)

Kram

annette

Elisabeth sa...

Det vackraste ljuset är faktiskt från riktiga solen som skänkte lite glans under någon timmes tid. Det är taget helt i motljus.
Som jag föreslog dig om din fantastiska islandskapsbild!
Sen har jag lagt på lite disigt ljus på vänster sida, i ett försök att efterlikna som om bilden legat på ett bord med ljus från något, efterssom jag har en skugga under bilden på höger sida.
Kanske inte blev bästa bilden, men ett första försök, liksom alla bilder i år har någon bearbetning som är "första gången" jag gör.

Det verkar som vi bägge kommer få många tillfällen att plåta is den kommande tiden...

Det är överlevnadsbart med askan. Den bränner rätt snabbt ner i isen och gör den ohalkig. Flingan är en bekväm hund som det bara är att lyfta upp och skölja av tassarna.
Men om man har salt är det mycket lättare att glömma det och så fräts tassarna i stället.

Ha nu en mysig tisdag!
Kram

AnnaKK sa...

Uj... Det går ju till och med vågor på vattenpölen, så att det är halt på isen är nog bara förnamnet...! Det brukar ju bli minst sagt mega-halt när både vind och vatten polerar isen, menar jag.

Ett sånt där "ihoprullat" foto har jag ibland funderat på hur man gör. Läste lite om det vid nåt tillfälle, men fattade inte så mycket... <:-) Och så ska man tänka på skuggorna och hur ljuset faller osv. Känns för tillfället som överkurs! Men nån gång så!! :-)

Du har iallafall lyckats fint, vad jag kan se - men allra finast är (som Annette redan har nämnt) hur du har fångat det vackra naturliga ljuset och blänken på fotot. Tjusigt!! :-)

Svar: Ja, det är svarta små-små gummibitar i vårt konstgräs. Vi var nog bland de sista som anla den typen, för sen blev det strängare krav så de som har skaffat sej konstgräs häromkring senare har iallafall blivit tvungna att använda ett mer miljövänligt alternativ. Dyrt, och som det verkar, inte heller lika bra. Men det är som sagt miljövänligt - ogräset frodas friskt i det, efter vad jag har hört! :-D (Det blir så varmt i det svarta gummit när solen står på, så det finns inte en chans att något kan gro i det, men OM det ändå skulle göra det så får väl grodden cancer...? 8-X Hm... Om nu det svarta gummit är så giftigt som en del påstår att det är...)

annette sa...

Det bästa är ju givetvis som i Din bild naturligt ljus, men jag har funderat både innan och efter på det Du skrev om "stjärnfilter".
Satt och tittade lite på det igår, verkar finnas lite olika att välja på, 4,6,8 punkter, har Du någon erfarenhet? Annars får det väl bli det som finns i affären,och som säljaren då troligtvis tycker att det är det som är BÄST;)
Skönt för Flinga med en familj som verkligen tänker på hennes bästa, och inte använder salt!!

Ha det gott!

annette

Elisabeth sa...

Tack Anna, har svarat lite hos dig också.
Vi (min dotter alltså) har spelat på konstgräs med gummi i, men nu ska "vi" bygga en helt ny konstgräsbana inne i Nossebro så jag var lite nyfiken bara.

Annette, jag har ett sexuddigt stjärnfilter. Ska se om jag hinner ta en bild när/om solen kikar fram en sväng till, så får du se. Annars kan jag lägga upp någon bild jag tagit tidigare med det filtret framåt kvällen, så får du bilda dig en egen uppfattning. Det är nämligen helt upp till var och en hur man tycker. :-)

annette sa...

Visst är det upp till var och en, men ibland kan erfarenhet ändå var ett plus i kanten;)
Var lite inne på SEX;))uddigt, lät lite så där lagom svenskt;)

Kollar om/när Du fått in bild, ingen brådska, ta det när Du har lust och tid!

annette

annette sa...

Hej igen;)

Var det inte vi som pratade om "rivfatet" till vitlök jag köpte i höstas??
Lökgömman är köpt av samma marknadsknalle, så håll lite koll på Era marknadsdagar.
Helt suveränt att ha stå framme även som prydnad tycker jag!

Ha det gott!

annette

Bloggintresserade